Αγορές

Γύρισε στο κόκκινο το χρηματιστήριο


Συμπτώματα κόπωσης στο χρηματιστήριο, μετά από τρεις ημέρες ανόδου, που βελτίωσαν το ψυχολογικό κλίμα, δημιουργώντας νέες προσδοκίες.
Οι βασικοί δείκτες που κατέγραφαν κέρδη την πρώτη ώρα της συνεδρίασης, έχουν πάρει καθοδική κατεύθυνση και βρίσκονται πλέον στο κόκκινο, με μικρές απώλειες.

Τα θέματα της οικονομίας βρίσκονται πάλι στο επίκεντρο της προσοχής, εν αναμονή των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και των «μηνυμάτων» από τις  συνεχιζόμενες άτυπες διαβουλεύσεις με αξιωματούχους της ΕΕ και των ευρωπαϊκών Θεσμών.

Ενδιαφέρον οι επιχειρηματικές εξελίξεις και η διακηρυσσόμενη πρόθεση της  κυβέρνησης να κινηθεί αποφασιστικά για την διευθέτηση των προβλημάτων της ΔΕΗ, τον τόνωση της οικοδομικής-κατασκευαστικής δραστηριότητας και τη στήριξη των τραπεζών.
Τον τόνο στο χρηματιστήριο δίνουν οι κινήσεις ισχυρών χαρτοφυλακίων, που αξιοποιούν τη μεταβλητότητα για τοποθετήσεις σε χαμηλότερες τιμές.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 0,50%, στις 866 μονάδες, έχοντας σημειώσει υψηλό ημέρα +0,71% στις 876,74.
Ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης χάνει 0,35%, στις 2.150 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης πήγε +2,67% και αυτή την ώρα διατηρεί θετικό πρόσημο (+0,70%). Eurobank και Alpha +1,3%, Εθνική -0,4%,  Attica και Πειραιώς -0,6%.
Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips με θετικό πρόσημο κινούνται μόνο τρεις μετοχές: ΟΛΠ +1,5%, Τιτάν +1,3%,  ΟΠΑΠ +0,6%.
Στον αντίποδα Σαράντης -3,4%, Motor Oil και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ -2%, Φουρλής -1,6%.

Διαβάστε επίσης