Πολιτική

Γερουλάνο υποστηρίζει ο Νίκος Παπανδρέου για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ


Την υποστήριξη του προς τον Παύλο Γερουλάνο στη μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ανοιχτά ο Νίκος Παπανδρέου, τονίζοντας ότι είναι ο υποψήφιος που συγκεντρώνει τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά για να ηγηθεί της προσπάθειας ανάταξης του Κινήματος.

Σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην "Εφημερίδα των Συντακτών",  ο κ. Παπανδρέου αναφέρει μεταξύ άλλων:

Στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ πέτυχε διότι συνδύασε τις ανάγκες της κοινωνίας και τις διαχρονικές του αξίες με την τεχνοκρατική επάρκεια. Το κόμμα ακόμη διατηρεί υψηλό φρόνημα διακυβέρνησης. Αντιστοίχως, ο επικεφαλής του κόμματος πρέπει να έχει ίδια άποψη για την οικονομική παραγωγή καθώς και σχετική εμπειρία. Αυτό αφορά τα πολιτικά κόμματα οριζοντίως και δίχως εξαιρέσεις. Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει πραγματική άποψη για το πώς λειτουργεί η πραγματική οικονομία.

Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα πατριωτικό. Οι σημαντικότερες διεθνείς επιτυχίες της χώρας μας τα τελευταία 40 χρόνια είναι συνυφασμένες με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει στιβαρή και νηφάλια άποψη για τα εξωτερικά θέματα, αντίστοιχη εμπειρία και επαφές στο διεθνές στερέωμα.

Πολλοί συμπολίτες μας θεωρούν το ΠΑΣΟΚ ένα σημαντικό κεφάλαιο του πολιτικού μας συστήματος. Θεωρώ ότι θα δικαιωθούν μέσα σε σύντομο ιστορικό χρόνο.

Στην παρούσα ιστορική συγκυρία η παράταξη έχει ανάγκη από έναν αρχηγό που θα συνθέσει πολιτικές, θα απελευθερώσει στελέχη, θα έχει διεθνές δίκτυο και ίδια γνώση της πραγματικής οικονομίας. Κατά την προσωπική μου άποψη αυτά τα χαρακτηριστικά τα συγκεντρώνει ο Παύλος Γερουλάνος. Αν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος αποφασίσουν να του δώσουν την ιστορική αυτή ευκαιρία, πιστεύω ότι μπορεί να την αξιοποιήσει προς όφελος της παράταξης και της κοινωνίας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα