Επιχειρήσεις

Γεωργιάδης: Σε 3,5 χρόνια τα πρώτα κτίσματα στο Ελληνικό


«Συνολικά η επένδυση είναι ύψους 8 δισεκατομμυρίων. Σε πρώτη φάση θα ανεγερθούν καζίνο, ξενοδοχείο και το Mall. Στη συνέχεια δύο μαρίνες, παραλίες, κατοικίες. Στα 3,5 χρόνια θα δούμε τα πρώτα κτίσματα. Το σύνολο του project θέλει περίπου 7 - 8 χρόνια». Αυτό ανέφερε για την ανάπλαση του Ελληνικού ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100.3.

Ο Α. Γεωργιάδης χαρακτήρισε ιστορική την αυριανή μέρα, καθώς «ο πρωθυπουργός θα κάνει τα επίσημα εγκαίνια, δηλαδή την πρώτη κατεδάφιση κτιρίου στο Ελληνικό». «Συνολικά θα γκρεμιστούν 970 κτίρια. Εκδίδονται καθημερινά διαπιστωτικές πράξεις κατεδάφισης για τα κτίρια που πρόκειται  να κατεδαφιστούν», επισήμανε.

Για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Σε σχέση με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε:

  • Έχουμε πλέον ένα υπαρκτό και ρεαλιστικό σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνος, το οποίο θα μπορούσε να χαλάσει πια μόνο η οικογένεια του νυν ιδιοκτήτη. Ελπίζω ότι σήμερα που έχουμε συνάντηση, θα επικρατήσει η λογική και όλα θα πάνε καλά. 
  • Αν οι νυν μέτοχοι δεν υπογράψουν, αυτό σημαίνει ότι θα κλείσουν τα Ναυπηγεία, θα απολυθούν οι 700 εργαζόμενοι και θα μείνουν 400 εκατομμύρια χρέη στους μετόχους. Ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. 
  • Οι εργαζόμενοι εκεί έχουν μεγάλη αγωνία για τη δουλειά τους και για το μέλλον τους. Και η χώρα έχει μία απόλυτη ανάγκη αναγεννήσεως της ναυπηγικής βιομηχανίας. 
  • Εάν κάποιοι μέτοχοι έχουν οδηγήσει μία επιχείρηση στη χρεοκοπία για Χ λόγους, εγώ  τώρα δεν μπορώ να πω αν φταίνε ή δεν φταίνε. Το να δρουν εποικοδομητικά για να βρεθεί μια λύση είναι επαινετέο και να τους επαινέσουμε δημοσίως. Εάν επιλέξουν να δυναμιτίσουν το project, η Κυβέρνηση δηλώνει ευθέως και καθαρά ότι άλλο σχέδιο δεν υπάρχει. 

     
 

Διαβάστε επίσης