Πολιτική

Γεννηματά σε Μητσοτάκη για κορονοομόλογο: Ακόμα και βέτο στη Μέρκελ


Να κρατήσει ψηλά τη σηµαία στην εκστρατεία για την έκδοση κορονοοµολόγου καλεί η Φώφη Γεννηµατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη µετά το «όχι» της Άνγκελα Μέρκελ. Η αρχηγός του Κινήµατος Αλλαγής, όπως από την πρώτη στιγµή έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός το 2010, στηρίζει σθεναρά τις εισηγήσεις για ευρωοµόλογο που µπορεί να αναχαιτίσει την εµβάθυνση της οικονοµικής κρίσης σε µια εξαιρετικά δύσβατη συγκυρία.

Γι’ αυτό και η κυρία Γεννηµατά, εν όψει της νέας Συνόδου Κορυφής, θα συνεχίσει τις κρούσεις προς τον Ελληνα πρωθυπουργό να πιέσει µαζί µε τους άλλους 7 Ευρωπαίους ηγέτες τη Γερµανίδα καγκελάριο ώστε να αλλάξει άµεσα στάση.

«Περιµένω από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος συνυπέγραψε την επιστολή, ότι δεν θα κατεβάσει τη σηµαία και ότι την επόµενη φορά η Ελλάδα θα έχει συµµετοχή και πρωταγωνιστικό ρόλο ώστε να µην υπάρξει απόφαση, αν δεν είναι η απόφαση που χρειάζεται αυτήν την ώρα η Ευρώπη και η πατρίδα µας» λέει η κυρία Γεννηµατά, εννοώντας, κατά τους γνωρίζοντες, ότι η άσκηση βέτο και από τον κ. Μητσοτάκη θα είναι ίσως εκείνη την ώρα η ενδεδειγµένη κίνηση. Οπως επιµένει στις συνοµιλίες µε συνεργάτες της, αυτήν την ώρα χρειάζονται ευρωπαϊκά χρήµατα µε την έκδοση του κορονοοµολόγου, το οποίο και θα αποπληρωθεί από κοινοτικούς πόρους.

«∆εν θα επιβαρύνει το χρέος των κρατών και δεν θα σηµαίνει νέα µνηµόνια και νέους περιορισµούς για τα κράτη. Χωρίς αυτό η Ευρώπη θα µπει σε πολύ άσχηµα µονοπάτια. Τολµώ να πω ότι θα θέσει το µέλλον της σε πολύ µεγάλο κίνδυνο» αναφέρει, προβλέποντας τους κινδύνους για το οικοδόµηµα της Ευρώπης µετά την κρίση.