Διεθνή

Γαλλία: Ανάπτυξη στο β' τρίμηνο 1,1%


Ελαφρώς υφηλότερη ήταν η ανάκαμψη της γαλλικής οικονομία από ό, τι θεωρούνταν αρχικά το β' τρίμηνο, καθώς οι καταναλωτικές δαπάνες ανέκαμψαν μετά τα μέτρα lockdown λόγω κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η στατιστική υπηρεσία INSEE σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 1,1% στο β' τρίμηνο, ανέφερε η INSEE, αναθεωρώντας το ποσοστό από αύξηση 0,9%.

Η αύξηση φέρνει την οικονομία 3,2% κάτω από τα επίπεδα προ - πανδημίας που επιτεύχθηκαν στο τέλος του 2019, μια διαφορά που η κυβέρνηση αναμένει να καλυφθεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η δραστηριότητα ανέκαμψε γρήγορα στο δεύτερο μισό του β' τριμήνου καθώς η χώρα βγήκε από lockdown και το πρόγραμμα εμβολιασμού πήρε ώθηση.

Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 1% το β' τρίμηνο, ενώ οι επιχειρηματικές επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 1,9%, ανέφερε η INSEE.

Ωστόσο, οι καταναλωτικές δαπάνες ξεκίνησαν αδύναμα το γ'  τρίμηνο με τα μηνιαία στοιχεία για τον Ιούλιο από το INSEE να δείχνουν ότι μειώθηκαν κατά 2,2% από τον Ιούνιο, πάνω από το 0,5% που αναμενόταν κατά μέσο όρο σε δημοσκόπηση του Reuters.

Η κυβέρνηση αναμένει ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί 6% φέτος μετά τη περσυνή συρρίκνωση κατά 8%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης