Χρηστικά

Fuel Pass 2: Τα εισοδηματικά κριτήρια για την ενισχυμένη επιδότηση στα καύσιμα


Η ενισχυμένη επιδότηση στη βενζίνη των 80 ευρώ, που περιλαμβάνεται στο νέο πρόγραμμα Fuel Pass 2, θα αποδίδεται σε εισοδήματα έως και τα 45.000 ευρώ. Αυτό έκανε γνωστό ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την εξειδίκευση των νέων κυβερνητικών παρεμβάσεων για την αναχαίτιση των ανατιμήσεων στα καύσιμα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του οικονομικού επιτελείο η μεγαλύτερη επιδότηση που δοθεί (80 ευρώ και 100 ευρώ στα νησιά), θα αφορά  συνολικό εισόδημα το 2021 έως 30.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας και έως τα 45.000 ευρώ.

Το ΥΠΟΙΚ εκτιμά ότι οι δικαιούχοι της επιδότησης θα είναι συνολικά 3,1 εκατομμύρια δικαιούχοι, ενώ η τιμή της βενζίνης, χάρη στις νέες παρεμβάσεις, θα μειωθεί έστω και εμμέσως, κάτω από τα δύο ευρώ. Για το ντίζελ κίνησης η επιδότηση είναι 12 λεπτά το λίτρο στην πηγή και το όφελος ανεβαίνει στα 15 λεπτά. Το συνολικό κόστος της συγκεκριμένης παρέμβασης είναι στα 115 εκατ. ευρώ.

Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού – Στα 80 ευρώ η επιδότηση

Το πρωί, ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, ανακοίνωσε ότι το ποσό της επιδότησης των καυσίμων, αυξάνεται στα 80 ευρώ. 

Το Fuel Pass 2 θα ξεκινήσει τον Ιούλιο, θα έχει διάρκεια τριών μηνών και προβλέπει ότι η επιδότηση στα νησιά, που αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα από την άνοδο των τιμών στα καύσιμα, είναι της τάξεως των 100 ευρώ. Επίσης, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, η επιδότηση για τις μηχανές αυξάνεται στα 60 ευρώ, ενώ παρατείνεται για επίσης τρεις μήνες η επιδότηση πετρελαίου κίνησης.

Με την παρέμβαση, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, απομειώνονται οι αυξήσεις στη βενζίνη κατά 44 λεπτά του ευρώ. Τα μέτρα κοστολογούνται σε 375 εκ. ακόμα, ενώ οι συνολικές επιδοτήσεις μόνο για τα καύσιμα είναι 580 εκ ευρώ. «Είναι ποσά που προέκυψαν από τη συνετή οικονομική διαχείριση και την ανάπτυξη» υπογράμμισε  ο πρωθυπουργός.
Ο κ.Μητσοτάκης ανακοίνωσε και μια ξεχωριστή παρέμβαση που αφορά τους αγρότες «καθώς επισπεύδεται, για τις αρχές Αυγούστου, η επιστροφή σε αυτούς του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο το οποίο αγόρασαν το πρώτο εξάμηνο του 2022».
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα