Χρηστικά

Ενισχυμένο το Fuel Pass – Στα 80 ευρώ η επιδότηση καυσίμων


Στα 100 ευρώ η επιδότηση στα νησιά

Στα 80 ευρώ αυξάνεται το ποσό της επιδότησης των καυσίμων, όπως γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη του υπουργικού συμβουλίου. 

Το Fuel Pass 2 θα ξεκινήσει τον Ιούλιο, θα έχει διάρκεια τριών μηνών και προβλέπει ότι η επιδότηση στα νησιά, που αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα από την άνοδο των τιμών στα καύσιμα, είναι της τάξεως των 100 ευρώ. Επίσης, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, η επιδότηση για τις μηχανές αυξάνεται στα 60 ευρώ, ενώ παρατείνεται για επίσης τρεις μήνες η επιδότηση πετρελαίου κίνησης.

Με την παρέμβαση, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, απομειώνονται οι αυξήσεις στη βενζίνη κατά 44 λεπτά του ευρώ. Τα μέτρα κοστολογούνται σε 375 εκ. ακόμα, ενώ οι συνολικές επιδοτήσεις μόνο για τα καύσιμα είναι 580 εκ ευρώ. «Είναι ποσά που προέκυψαν από τη συνετή οικονομική διαχείριση και την ανάπτυξη» υπογράμμισε  ο πρωθυπουργός.

Ο κ.Μητσοτάκης ανακοίνωσε και μια ξεχωριστή παρέμβαση που αφορά τους αγρότες «καθώς επισπεύδεται, για τις αρχές Αυγούστου, η επιστροφή σε αυτούς του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο το οποίο αγόρασαν το πρώτο εξάμηνο του 2022».

Τον δρόμο για νέες παρεμβάσεις στα καύσιμα και τη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου 300 εκατ.ευρώ, άνοιξε η υπεραπόδοση των φορολογικών εσόδων το δίμηνο Απριλίου-Μαϊου.

Στις  15:00 το υπουργείο Οικονομικών θα εξειδικεύσει τις νέες παρεμβάσεις στα καύσιμα.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα