Χρηστικά

«Έπιασε» τα 2,8 ευρώ η τιμή βενζίνης στα νησιά! Τα μέτρα αναχαίτισης που ετοιμάζει το ΥΠΟΙΚ


Ο «εφιάλτης» της ανόδου στις τιμές στα καύσιμα και δη στη βενζίνη συνεχίζεται για τους καταναλωτές και το οικονομικό επιτελείο, το οποίο ψάχνει τρόπους για να περιορίζει τη ζημιά…  Η τιμή της βενζίνης στην Αττική οδεύει ολοταχώς προς τα 2,5 ευρώ το λίτρο, ενώ στα νησιά όπου παρατηρούνται και οι μεγαλύτερες αυξήσεις, καθώς έχει αγγίξει τα 2,80 ευρώ!

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Φολέγανδρο η τιμή της βενζίνης «έπιασε» τα 2,839 ευρώ στη Μήλο ακούμπησε τα 2,80 ευρώ, ενώ στη Σαντορίνη βρίσκεται στα επίπεδα των 2,74 ευρώ το λίτρο. Ενδεχομένως, μάλιστα, τα χειρότερα να είναι μπροστά μας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Mega πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου. «Πια, κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να φτάσει η τιμή της βενζίνης. Όλα είναι ρευστά. Για τους πρατηριούχους είναι δύσκολο να το διαχειριστούμε. Οι πελάτες μας δεν προμηθεύονται καύσιμα, και είμαστε και εμείς καταναλωτές και είναι δύσκολο να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Η παγκόσμια οικονομία συνήθως μας δίνει προμηνύματα για όσα θα συμβούν. Περιμένουν κάτι μεγάλο και κάτι δύσκολο για την παγκόσμια κοινότητα. Δε γνωρίζουμε τι είναι αυτό. Η αναστάτωση είναι μεγάλη. Βγήκε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και είπε ότι δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση».

Υπό αυτές τις δυσμενείς συνθήκες το οικονομικό επιτελείο αναζητά λύσεις, προκειμένου να περιορίσει την ζημιά που υφίστανται οι καταναλωτές. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα επεκταθεί για τους επόμενους μήνες η επιδότηση των 40 ευρώ, το λεγόμενο Fuel Pass, ενώ ένα από τα σενάρια-μέτρα που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο είναι η επιδότηση στην αντλία, να ακολουθηθεί δηλαδή το μοντέλο παρέμβασης στο diesel κίνησης και στην βενζίνη και μάλιστα με υψηλότερα ποσά ανά λίτρο.

Εκτός πλάνων, διότι θεωρείται ιδιαιτέρως επιβαρυντικό για τα δημοσιονομικά, έχει τεθεί το μέτρο της μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα