Επιχειρήσεις

Frigoglass: Ολοκληρώθηκαν η αναδιάρθρωση και η ανακεφαλαιοποίηση


Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης και αναδόμησης του ομίλου Frigoglass, που περιήλθε υπό τον έλεγχο των ομολογιούχων πιστωτών του μέσω σύνθετων χρηματοοικονομικών συναλλαγών.

Τα περιουσιακά στοιχεία και οι οικονομικές υποχρεώσεις της εισηγμένης εταιρείας μεταβιβάστηκαν σε πρώην θυγατρική της, την οποία ελέγχουν τώρα μετοχικά οι ομολογιούχοι μέσω της νεοσύστατης εταρείας ειδικού σκοπού «New DebtCo». Σ' αυτήν την χόλντινγκ η ελληνική  Frigoglass έχει συμμετοχή 14%.

Ετσι η εισηγμένη εταιρεία είναι πλέον "καθαρή" χόλντινγκ, χωρίς δανειακές ή άλλες υποχρεώσεις αλλά και χωρίς δραστηριότητες.

Ο Νίκος Μαμουλής, Διευθύνων Σύμβουλος του Νέου Ομίλου Frigοglass σχολίασε: «Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής έχουμε σημαντικά ενισχύσει την οικονομική μας ευρωστία και ευελιξία. Η ανακεφαλαιοποιημένη μας δομή και η πρόσφατη έναρξη της παραγωγής στο εργοστάσιό μας στη Ρουμανία δείχνουν πως είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε τις στρατηγικές μας προτεραιότητες και να κεφαλαιοποιήσουμε μελλοντικές ευκαιρίες».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα