Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Δεν φτάνουν οι εξαγγελίες, απαιτείται εφαρμογή


 Πέντε κομβικά ζητήματα για τα οποία εκτός από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις πρέπει να υπάρχει και άμεση εφαρμογή τονίζει  σε δήλωσή της η, Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, επισημαίνει πως «σε αυτές τις κρίσιμες ώρες οφείλουμε όλοι να είμαστε χρήσιμοι για την χώρα και τους πολίτες. Με πρώτο μέλημα την προστασία της  ανθρώπινης ζωής». Επισημαίνει παράλληλα ότι «καθημερινά αποδεικνύεται η ανάγκη, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις των ειδικών για τις εξελίξεις, άμεσης και ουσιαστικής  ενίσχυσης του ΕΣΥ».

Σημειώνει όμως παράλληλα ότι «πέρα από τις αποφάσεις για μέτρα εκείνο που προέχει είναι η εφαρμογή τους χωρίς καμιά καθυστέρηση» αφού όπως υποστηρίζει «από τις δυνατότητες του ΕΣΥ και την ατομική ευθύνη των πολιτών  θα εξαρτηθεί και η ανάγκη ή όχι λήψης πρόσθετων δραστικών και περιοριστικών μέτρων. Αυτό απαιτεί επιχειρησιακό σχέδιο υλοποίησης και παρακολούθησης»

Μάλιστα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρεται σε 4 συγκεκριμένα σημεία στα οποία η κυβέρνηση πρέπει να εστιάσει την προσοχή της. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

  • Έχουν ανακοινωθεί προσλήψεις, πόσοι νεοπροσληφθέντες ιατροί και νοσηλευτές εργάζονται ήδη στα Δημόσια Νοσοκομεία;
  • Πόσες κλειστές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας άνοιξαν ως τώρα στο κέντρο και στην περιφέρεια;
  • Παραλήφθηκαν τα μέσα προστασίας των εργαζομένων, μάσκες, ποδιές γάντια;
  • Προχωρούν τα απαραίτητα tests στο υγειονομικό προσωπικό ώστε να αποφεύγεται η εκ των υστέρων καραντίνα και να περιορίζεται η διασπορά του ιού; Επισημαίνω ότι σε όλη την Β Ελλάδα που δοκιμάζεται υπάρχει μόνο ένα Νοσοκομείο όπου διεξάγονται έλεγχοι.
  • Πότε ξεκινούν τα κινητά συνεργεία τους ελέγχους στα σπίτια;

Τέλος η Φώφη Γεννηματά σημειώνει πως «η καθημερινή ενημέρωση των πολιτών για την πορεία εφαρμογής των μέτρων, είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης και συμβάλει στην τόνωση της εμπιστοσύνης και του ηθικού. Η Κυβέρνηση οφείλει να ανταποκριθεί άμεσα».

Διαβάστε επίσης