ΕΥΖην

Fendi: Στο Men F/W 2021 ενσωματώνει τέχνη του Noel Fielding, παρουσιαστή του Great British Bake Off


Οι θαυμαστές του βρετανικού τηλεπαιχνιδιού Great British Bake Off, με ενδιαφέρον για τη μόδα, σίγουρα έχουν πλήρη γνώση της τάσης του παρουσιαστή του, Noel Fielding (Νόελ Φίλντινγκ) για περίεργα πουκάμισα.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών, ο παρουσιαστής φόρεσε πουκάμισα από το αρχείο της Vivienne Westwood, εμφανίστηκε με δημιουργία του Dries Van Noten και ακόμη λάνσαρε ένα πουκάμισο με smiley του Raf Simons.

Αλλά εκείνα που μπορεί να μην είναι τόσο γνωστά -εκτός αν κάποιος είναι θαυμαστής του από παλιά ή τον ακολουθεί στο Instagram- είναι τα σουρεαλιστικά έργα τέχνης που δημιουργεί εδώ και αρκετά χρόνια, πιο πριν από τη συμμετοχή του στο τηλεοπτικό κωμικό σόου The Mighty Boosh στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Η Silvia Venturini Fendi μάλλον είναι μεταξύ εκείνων που είναι εξοικειωμένοι με την τέχνη του Φίλντινγκ κι αυτό εξηγεί γιατί αποφάσισε να την ενσωματώσει σε όλη τη συλλογή ανδρικών ενδυμάτων Φθινόπωρο/Χειμώνα 21-22 του Fendi.

Κοσμικά πλάσματα, η χαρακτηριστική πολυχρωμία, το λογότυπο του Fendi σε νέες εκδοχές, όπως με κυρτή καλλιγραφική γραμματοσειρά, εμφανίζονται σε πλεκτά πουλόβερ, καπιτονέ πανωφόρια και μια σειρά από πουκάμισα.

Το θέμα της συλλογής συνδέεται με το ποια αντιλαμβανόμαστε ως «κανονικά» ρούχα και επαναπροσδιορίζει τι μπορεί να φορούν οι άνθρωποι, όταν έρθει η ώρα να επανεμφανιστούν έξω, μετά το lockdown της Covid-19. Αυτό το όραμα περιλαμβάνει και τα έργα τέχνης του Φίλντινγκ.

«Τώρα, νομίζω ότι είμαστε πιο ανοιχτοί σε όλα, αν και ακόμη είμαστε περιορισμένοι. Έπρεπε να αλλάξουμε τις συνήθειές μας τόσο πολύ, και έχουμε δείξει πόσο ευέλικτοι είμαστε και πόσο ανοιχτοί είμαστε σε αυτό που συμβαίνει. Για μένα ο Νόελ Φίλντινγκ αντιπροσωπεύει αυτό» δήλωσε η Silvia Venturini Fendi στη Vogue UK.

«Είναι ένας πολύπλευρος άνθρωπος: ηθοποιός, κωμικός, αλλά και καλλιτέχνης, μουσικός, συγγραφέας. Αυτό είναι κάτι που όλοι πρέπει να κάνουμε σήμερα» ανέφερε και τόνισε ότι ελπίζει ότι η συλλογή «θα μπορεί να φορεθεί στο δρόμο τον επόμενο χειμώνα και όσοι φορούν τα ρούχα να απολαμβάνουν τα φωτεινά χρώματα και την υφή τους».

Διαβάστε επίσης