ΕΥΖην

Dior Men Fall/Winter 2021-2022: Ο Kim Jones συνεργάστηκε με τον ζωγράφο Peter Doig


Ο επικεφαλής δημιουργικού της ανδρικής γραμμής του Dior, Kim Jones, ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τον διάσημο ζωγράφο Peter Doig για τη συλλογή του για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2021-2022 (Men Fall/Winter 2021-2022).

Στο παρελθόν ο Kim Jones είχε επιτυχημένες συνεργασίες με καλλιτέχνες που έφεραν νέα, προοπτική στον πολυτελή οίκο μόδας, όπως οι Daniel Arsham και Kaws.

O Peter Doig ζει μεταξύ Τρινιντάντ και Λονδίνου και έχει εκθέσει έργα του σε όλο τον κόσμο. Η έκθεση έργων του που διοργανώθηκε στην Εθνική Πινακοθήκη της Σκωτίας, μεταφέρθηκε αργότερα στο Μόντρεαλ στο Musée des Beaux-Arts.

Γεννημένος στο Εδιμβούργο, μεγάλωσε στο Τρινιντάντ και στον Καναδά, σπούδασε στο Λονδίνο και στην καριέρα του που εκτείνεται σε πάνω από τρεις δεκαετίες, ο Doig έχει παγιωθεί ως μια από τις πιο εφευρετικές προσωπικότητες στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης.

Έχει αναγνωρισθεί από κριτικούς τέχνης παγκοσμίως στις αρχές της δεκαετίας του 1990 όταν κατάφερε να αναμορφώσει και να αποκαταστήσει τη σημασία της ζωγραφικής εκείνη την εποχή. Το έργο του περιλαμβάνει πρόσφατες πινελιές αφαίρεσης και δυναμικές αφηγήσεις της σύγχρονης ποπ κουλτούρας.

Επίσης αναπτύσσει εφευρετικές προσεγγίσεις που συνδυάζουν τη ζωγραφική με τη φωτογραφία και τις κινηματογραφικές τέχνες.
Οι ημι-αφηρημένοι πίνακες ζωγραφικής με τοπία απηχούν τις τροπικές εικόνες της παιδικής του ηλικίας στο Τρινιντάντ και τα χιονισμένα σκηνικά των νεανικών χρόνων του στον Καναδά.

Η συλλογή παρουσιάστηκε στις 22 Ιανουαρίου μέσω video, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ανδρικής Μόδας στο Παρίσι που διοργανώνεται ψηφιακά.