Επιχειρήσεις

Φαβορί ο Μυτιληναίος για τις λιγνιτικές της ΔΕΗ


Λίγα 24ωρα πριν την κρίσιμη ημερομηνία της 28ης Μαΐου, όταν θα πρέπει να υποβληθούν από τους επενδυτές οι προσφορές τους για τις λιγνιτικές μονάδες που πωλούνται από την ΔΕΗ, διαμορφώνεται κλίμα θετικών προσδοκιών για ολοκλήρωση της κρίσιμης αυτής συναλλαγής, ενώ ως αδιαφιλονίκητο φαβορί προβάλλει ο όμιλος Μυτιληναίου.

Παρότι εκφράζονταν φόβοι ακόμη και αυτή την εβδομάδα για αποτυχία και αυτού του διαγωνισμού, οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΔΕΗ θα προχωρήσει την Δευτέρα σε νέα βελτίωση της συμφωνίας αγοραπωλησίας μετοχών (Share Purchase Agreement – SPA) και θα διευκολύνει, με αυτό τον τρόπο, την εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος για τις μονάδες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, ο όμιλος Μυτιληναίου είναι πολύ πιθανό να εκδηλώσει σε αυτή την φάση ενδιαφέρον, αν και όχι με υψηλό τίμημα, όχι μόνο για τη μονάδα της Μελίτης, όπως είχε κάνει στον προηγούμενο διαγωνισμό, αλλά  και για τις μονάδες 3 και 4 της Μεγαλόπολης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκτιμήσεις για επιτυχία στο διαγωνισμό για τις λιγνιτικές, ώστε, ακόμη και αν δεν πωληθούν με υψηλό τίμημα, να αποτραπεί το πολύ κακό σενάριο της υποχρεωτικής πώλησης και υδροηλεκτρικών μονάδων, προκάλεσαν σήμερα έντονο ενδιαφέρον επενδυτών για τη μετοχή της ΔΕΗ, που «αναρριχήθηκε» στα υψηλότερα επίπεδα του μήνα (1,459 ευρώ), σημειώνοντας άνοδο κατά 10,53%. Άνοδο κατά 1,75% σημείωσε και η μετοχή της Μυτιληναίος.

Διαβάστε επίσης