ΕΥΖην

Fast & Furious: "Έκοψε ταχύτητα", αλλά παρέμεινε πρώτο στο αμερικανικό box office


Παρέμεινε στην κορυφή του αμερικανικού box-office η ταινία "Fast & Furious: Hobbs & Shaw", το τελευταίο sequel της κινηματογραφικής επιτυχίας για τους λάτρεις των τεσσάρων τροχών και της ταχύτητας, προσελκύοντας, ωστόσο, πολύ λιγότερους θεατές στις κινηματογραφικές αίθουσες σε σύγκριση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας Exhibitor Relations.

Η νέα ταινία, με πρωταγωνιστές τον Ντουέιν Τζόνσον και τον Τζέισον Στέιθαμ, συγκέντρωσε εισπράξεις ύψους 25,4 εκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο Σαββατοκύριακο της προβολής της. Την περασμένη εβδομάδα, το blockbuster είχε εισπράξεις άνω των 60 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Και μπορεί να «έκοψε ταχύτητα», όμως, κατάφερε να παραμείνει στην πρώτη θέση του box-office, μπροστά από το "Scary Stories" (20,8 εκατομμύρια), την ταινία τρόμου που σκηνοθέτησε ο Νορβηγός Αντρέ Όβρενταλ με παραγωγό τον Μεξικανό Γκιγιέρμο ντελ Τόρο.

Στην τρίτη θέση, η ταινία "Ο βασιλιάς των Λιονταριών" της Disney με εισπράξεις στα 20 εκατομμύρια δολάρια.

Στη συνέχεια, η ταινία "Dora and the Lost City of Gold" με εισιτήρια στα 17 εκατομμύρια δολάρια, για το πρώτο της Σαββατοκύριακο, μια περιπέτεια για παιδιά, μεταφορά της δημοφιλούς σειράς κινουμένων σχεδίων Ντόρα η Μικρή Εξερευνήτρια.

Στην πέμπτη θέση του Top 5 ο Κουέντιν Ταραντίνο με το "Once Upοn a Time in... Hollywood" και εισπράξεις 11,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Συνολικά, η ταινία έχει ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις στο αμερικανικό box-office.

Η δεκάδα συμπληρώνεται από τις εξής ταινίες:

6) "The Art of Racing in the Rain" (8,1 εκατομμύρια δολάρια)
7) "The Kitchen" (5,5 εκατομμύρια)
8) "Spider-Man: Far From Home" (5,3 εκατομμύρια)
9) "Toy Story 4" (4,4 εκατομμύρια)
10) "The Farewell" (2,2 εκατομμύρια)