Τουρισμός

Fam & press trip σε οινοποιεία και γαστρονομικούς προορισμούς της Αττικής


"Οινικός και Γαστρονομικός Τουρισμός στην Αττική" ήταν ο τίτλος του fam & press trip που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής, φιλοξενώντας οργανωτές ταξιδίων, δημοσιογράφους και bloggers από σημαντικές διεθνείς τουριστικές αγορές.

Οι 24 προσκεκλημένοι επαγγελματίες του Τουρισμού - επικεφαλής και σημαντικά στελέχη τουριστικών γραφείων που διακινούν μεγάλο αριθμό ταξιδιωτών προς την Ελλάδα ετησίως, αλλά και ειδικευμένοι στον οινικό και γαστρονομικό Τουρισμό δημοσιογράφοι - από Ιταλία, Τουρκία, Κύπρο, Πολωνία, Ρωσία, Αυστρία, Κάτω Χώρες, Γερμανία, Πορτογαλία και Ισπανία εκπροσώπησαν σημαντικούς τουριστικούς φορείς και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μυστικά της γαστρονομίας και των κρασιών στην Αττική.

Οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν στον αττικό αμπελώνα και επισκέφθηκαν γνωστά οινοποιεία στα Σπάτα και στο Κορωπί. Ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις των οινοποιείων, δοκιμάζοντας γηγενείς ποικιλίες κρασιού.

Παράλληλα ξεναγήθηκαν στον Πύργο Βασιλίσσης, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης", στο Ίλιον.

Την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Αττικής γνώρισαν οι συμμετέχοντες με την επίσκεψή τους στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, στην Ακρόπολη και στο Μουσείο της Ακρόπολης, καθώς και στον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της Βραυρώνας, όπου ξεναγήθηκαν στον Ναό της Αρτέμιδος.

Με την επίσκεψη και ξενάγησή τους στο μουσείο αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας "Κώστα Κοτσανά" στο Κολωνάκι, οι ξένοι επαγγελματίες του Τουρισμού εντυπωσιάστηκαν από τις άγνωστες σε πολλούς τεχνολογικές εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων, ενώ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" θαύμασαν από κοντά τους υπέροχους χώρους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Μετά το τέλος της παρουσίασης, τα στελέχη της διεύθυνσης τουρισμού της περιφέρειας Αττικής συζήτησαν λεπτομερώς με τους συμμετέχοντες και αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες, θέτοντας τις βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες.

Διαβάστε επίσης