Οικονομία

Ευρωζώνη: Ανοδικά η επιχειρηματική δραστηριότητα το Φεβρουάριο


Ανοδικά κινήθηκε το Φεβρουάριο η επιχειρηματική δραστηρότητα στην ευρωζώνη, με την ανάπτυξη να σκαρφαλώνει σε υψηλό οκτώ μηνών με ώθηση κυρίως από τον κλάδο των υπηρεσιών, σύμφωνα με την έρευνα των δεικτών PMI της S&P Global. 

Σύμφωνα με το Reuters, ο Σύνθετος Δείκτης Υπεύθυνων Αγορών (PMI) της S&P Global, που θεωρείται καλό βαρόμετρο της συνολικής οικονομικής υγείας, σκαρφάλωσε σε υψηλό οκτώ μηνών και τις 52,0 μονάδες τον περασμένο μήνα, από 50,3 τον Ιανουάριο - ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από την προκαταρκτική μέτρηση των 52,3 μονάδων.

Ο δείκτης της S&P Global για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο των υπηρεσιών ενισχύθηκε στο 52,7 το Φεβρουάριο από 50,8 τον Ιανουάριο, σκαρφαλώνοντας σε υψηλό οκτώ μηνών. 

Ο Φεβρουάριος σηματοδότησε τον δεύτερο διαδοχικό μήνα με τον Δείκτη πάνω από το όριο των 50 μονάδων, που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Ο μελλοντικός δείκτης παραγωγής, ένας δείκτης αισιοδοξίας για το επόμενο έτος, ανήλθε στις 61,2 μονάδες τον Φεβρουάριο από 60,4, που είναι η υψηλότερη ένδειξη του τελευταίου έτους.

Ο PMI που καλύπτει τον κλάδο των υπηρεσιών εκτινάχθηκε στο 52,7 από 50,8, ακριβώς κάτω από την προκαταρκτική ένδειξη των 53,0

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα