Αγορές

Ευμετάβλητο σκηνικό στο χρηματιστήριο


Οι εξελίξεις στο μέτωπο του Brexit  συντηρούν την αβεβαιότητα στις αγορές, ενώ αρνητικά επιδρούν και τα τελευταία στοιχεία για τις οικονομικές επιδόσεις της Κίνας και της Ευρωζώνης. Στο ΧΑ πρόσθετες σημαντικές παράμετροι διαμόρφωσης κλίματος είναι τα τεκταινόμενα με τη διαχείριση των κόκκινων δανείων και οι κυβερνητικές κινήσεις με στόχο  την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την τόνωση των επενδύσεων και την ελάφρυνση των φορολογικών βαρών.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η νέα αξιολόγηση  πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από την  S&P, που θα δημοσιοποιηθεί αυτή την εβδομάδα.

Συναλλακτική άπνοια επικρατεί σήμερα στο χρηματιστήριο και ο τζίρος είναι χαμηλός - μόλις 17 εκατ. σε τρεισήμιση ώρες συνεδρίασης. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με διακυμάνσεις, έχοντας πάρει καθοδική κατεύθυνση το τελευταίο ημίωρο, ενώ μέχρι τις 12:30 κινούνταν σε ανοδική τροχιά.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η αγορά βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, καθώς  οι βασικοί δείκτες προσεγγίζουν περιοχές ισχυρών αντιστάσεων, όπου απαιτείται αυξημένος τζίρος για να συνεχισθεί η ανοδική κίνηση.

Ο Γενικός Δείκτης πήγε νωρίτερα μέχρι τις 867,35 μονάδες (0,57%) και τώρα βρίσκεται στις 863,7 με οριακά κέρδη 0,13%.

. Ο  FTSE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης έχει γυρίσει στο κόκκινο, με οριακές απώλειες 0,07%, κλείνοντας στις 2.145,4 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε υψηλό ημέρας +1,67% και τώρα έχει διολισθήσει στο +0,85%, έχοντας χάσει τα μισά κέρδη του. Πειραιώς +2,1%, Εθνική +1,4%, Alpha Bank +1,1%, Attica Bank +0,7%, Eurobank -0,2%.

 Στο ταμπλό των εμποροβιομηχανικών και λοιπών blue chips τα κέρδη ειναι περιορισμένα. Προηγούνται ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και ΟΛΠ με +0,9%, Φουρλής +0,7%.

Στο κόκκινο Jumbo -1,4%,  ΟΠΑΠ -1,1%, Cenergy και Coca-Cola -0,9%, Ελλάκτωρ -0,7%.

Διαβάστε επίσης