Τράπεζες

Euroxx: Nέες τιμές- στόχοι για τις τράπεζες


Τη σύσταση overweight για τις ελληνικές τράπεζες διατηρεί η Euroxx, αναθεωρώντας ανοδικά και τιμές - στόχους των μετοχών τους. Η χρηματιστηριακή εταιρεία εκτιμά ότι οι τραπεζικές μετοχές έχουν όλα τα εχέγγυα για να πρωταγωνιστήσουν και να ενισχυθούν το 2022.

Αναφορικά με τις τιμές στόχους, η Εuroxx δίνει στη Εθνική Τράπεζα τα 4,20 ευρώ με περιθώριο ανόδου 30%, στην Αlpha Bank τα 1,60 ευρώ με περιθώριο ανόδου 28% και στην Eurobank 1,30 ευρώ με περιθώριο ανόδου 29%. Για τη μετοχή της Eurobank, τη διατηρεί στα ίδια επίπεδα με πριν, τα 2,20 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 54%. 

Κορυφαία επιλογή παραμένει η Εθνική Τράπεζα λόγω της καλύτερης ρευστότητας και της κεφαλαιακής της θέσης, αλλά και της καλύτερης ποιότητας ενεργητικού και πρόβλεψη ότι το RoTE θα φθάσει στο 9% μετά το 2021.  Η Εuroxx, στην έκθεσή της, αναφέρει ότι η Alpha Bank αναφέρεται ότι πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα στα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ για τη Eurobank υπογραμμίζει τη σημαντική μείωση που πέτυχε στα «κόκκινα» ανοίγματα.

Για την Τράπεζα Πειραιώς σημειώνει ότι προσφέρει τα μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου με βάση την τιμή – στόχο.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα