Τράπεζες

Eurobank: Προοπτική διανομής μερίσματος, με μονοψήφιο δείκτη NPEs


Σε διανομή μερίσματος -  ενδεχομένως και από τα κέρδη της τρέχουσας χρήσης  - θα είναι σε θέση να προχωρήσει η Eurobank, μετά την ολοκλήρωση της νέας.τιτλοποίησης Mexico, με την οποία θα ρίξει σε μονοψήφιο ποσοστό τον δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της (Non Performing Exposures- NPEs).

Η διαδικασία τιτλοποίησης προχωρά και εντός του Σεπτεμβρίου θα υπογραφεί η δεσμευτική συμφωνία με την doValue, που είναι ο προτιμητέος επενδυτής. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β' τριμήνου, η Eurobank αναφέρει ότι έχει λάβει δεσμευτική προσφορά για την τιτλοποίηση Mexico από την doValue, στρατηγικό της εταίρο στη διαχείριση των NPEs.

Η προσφορά αφορά τις ομολογίες ενδιάμεσης διαβάθμισης (mezzanine notes) ονομαστικής αξίας 200 εκατ. ευρώ,καθώς και τους τίτλους χαμηλής (junior notes)

Η τράπεζα θα διακρατήσει το σύνολο των τίτλων πρώτης διαβάθμισης (senior notes), ονομαστικής αξίας 1,55 δισ. ευρώ.

Η  αποτίμηση των mezzanine notes έβγαλε αξία μεγαλύτερη από την αρχικά υπολογιζόμενη. Αυτό οδήγησε την τράπεζα σε ανοδική αναθεώρηση της εκτιμώμενης επίδρασης που θα έχει η συναλλαγή στα κεφάλαιά της. Πλέον, η Eurobank εκτιμά ότι η επίδραση θα περιοριστεί σε περίπου 10 μονάδες βάσης, αντί 50 μονάδων που είχε υπολογισθεί αρχικά.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης