Τράπεζες

Eurobank: Μεγάλη συμμετοχή στην εθελούσια-Πόσοι έχουν «πατήσει το κουμπί»


Μεγάλη είναι η συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου εργαζομένων της Eurobank, το οποίο στο κύριο μέρος του ολοκληρώνεται την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Σin» ήδη έχουν «πατήσει το κουμπί» της οικειοθελούς αποχώρησης περίπου 500 τραπεζοϋπάλληλοι και η διεύθυνση προσωπικού της τράπεζας εκτιμά ότι τις επόμενες ημέρες ο αριθμός θα ξεπεραστεί. 

Το πρόγραμμα εθελούσιας της Eurobank αποδεικνύεται ελκυστικό και με βασικό σενάριο τα επόμενα -αν υπάρξουν- να μην φθάσουν στα ίδια επίπεδα από πλευράς οικονομικών κινήτρων, προσήλκυσε περισσότερους εργαζόμενους από τον αρχικό στόχο.  

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών το προσωπικό της Eurobank στο τέλος του 2019 ανερχόταν σε 8.556 άτομα, ενώ στις αρχές του 2020 περί τους 500 εργαζομένους μετακινήθηκαν στην εταιρία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων FPS. Άρα στο τέλος του τρέχοντος έτους το προσωπικό της τράπεζας θα έχει μειωθεί κατά πάνω από 1.000 άτομα.

Υπενθυμίζεται, ότι τα κίνητρα οικειοθελούς αποχώρησης διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες: εφάπαξ παροχή και αναγκαστική άδεια ( δύο και 5 ετών). Προγράμματα εθελούσιας εξόδου αναμένονται τις επόμενες ημέρες και από την τράπεζα Πειραιώς και την Εθνική.   

ΚΥΡ

Διαβάστε επίσης