Τράπεζες

Eurobank: Deal για την Ελληνική Τράπεζα Κύπρου - Αποκτά επιπλέον 13,4% έναντι €70 εκατ.


Η Eurobank ενισχύει περαιτέρω τη θέση της στην  κυπριακή οικονομία και δη στην Ελληνική Τράπεζα, αποκτώντας επιπλεόν ποσοστό 13,4%, της τελευταίας έναντι του ποσού των 70 εκατομμυρίων ευρώ. Ο ελληνικός όμιλος απέκτησε το 13,4%  της Warming Group, αύξησε το συνολικό ποσοστό του στην κυπριακή τράπεζα στο 26% και είναι πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος.

Για να ολοκληρωθεί το deal, όπως αναφέρει η Εurobank σε ανακοίνωσή της, πρέπει  να εκπληρωθούν συγκεκριμένες κανονιστικές υποχρεώσεις.Μέχρι τότε, η Wargaming Group Limited θα συνεχίσει να διατηρεί την πλήρη νομική και πραγματική κυριότητα των μετοχών προς πώληση, καθώς και όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτές.

Η Eurobank κατέχει ήδη ποσοστό 12,59% στην Ελληνική Τράπεζα  και δραστηριοποιείται στην Κύπρο μέσω και της θυγατρικής της Eurobank Cyprus, που ειδικεύεται στην επιχειρηματική πίστη.

Η επένδυση στην Ελληνική Τράπεζα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, είναι εναρμονισμένη με τη στρατηγική του Ομίλου Eurobank να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του στις βασικές αγορές, στις οποίες διατηρεί στρατηγικό ενδιαφέρον και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις θετικές προοπτικές της Κυπριακής οικονομίας.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα