Τράπεζες

Εθνική Τράπεζα: Το πρώτο δάνειο από κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης


Την πρώτη χρηματοδότηση στην Ελλάδα με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ενέκρινε η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο της εξειδικευμένης δράσης «ΕΘΝΙΚΗ 2.0» για τη στήριξη επιχειρήσεων.

Η χρηματοδότηση περιλαμβάνει τη χορήγηση μακροπρόθεσμου δανείου 4,85 εκ. ευρώ από πόρους του Ταμείου και €2,91 εκ. από κεφάλαια της τράπεζας για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου της εταιρίας "Ελληνικοί Λευκόλιθοι"., με στόχο την αύξηση της παραγωγικής της ικανότητας, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την περαιτέρω μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Η επένδυση εντάσσεται στον πυλώνα της Πράσινης Μετάβασης του ΤΑΑ.

Στο επενδυτικό σχέδιο που θα χρηματοδοτηθεί από το ΤΑΑ και την Εθνική Τράπεζα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε δράσεις κυκλικής οικονομίας, ενεργειακής εξοικονόμησης και πράσινης ενέργειας.

Ενδεικτικές δράσεις περιλαμβάνουν την δημιουργία υπόγειου (πράσινου) μεταλλείου μηδενικών εκπομπών CO2 με χρήση ηλεκτροκίνητων μηχανήματων, τη συστηματική αξιοποίηση παλαιών σωρών αποθεμάτων λευκολίθου και παραπροϊόντων διεργασίας, την αντικατάσταση ορυκτών καυσίμων με υπολείμματα γεωργικής καλλιέργειας (βιομάζα), τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των βιομηχανικών εγκαταστάσεων και την αντικατάσταση πετρελαιοκίνητων οχημάτων με ηλεκτρικά νέας γενιάς.

Στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στη Χαλκιδική θα εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά συστήματα 1 MW.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα