Τράπεζες

Εθνική Τράπεζα: Θα εκδώσει senior preferred ομόλογο


Στην έκδοση ενός νέου senior preferred ομολόγου (υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας) θα προχωρήσει Εθνική Τράπεζα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τίτλος θα είναι διάρκειας πέντε ετών με μη δυνατότητα ανάκλησης πριν το πέρας των πρώτων τεσσάρων ετών, δηλαδή τύπου 5NC4 και εντάσσεται στο χρηματοδοτικό σχέδιο της Εθνικής Τράπεζας για την ενίσχυση των κεφαλαίων για την κάλυψη των υποχρεώσεων για τις Ελάχιστες Απαιτήσεις Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων – MREL.

Η Εθνική Τράπεζα έδωσε εντολή στις BofA Securities, Goldman Sachs Bank Europe SE, IMI- Intesa Sanpaolo, Nomura και UBS Investment Bank έδωσε η Εθνική Τράπεζα να «τρέξουν» την έκδοση ομολόγου, ενώ τα Investor calls ξεκινούν σήμερα.

Τη νέα έκδοση ομολόγου είχε προαναγγείλει ο CEO της Τράπεζας Παύλος Μιλωνάς κατά την ενημέρωση των αναλυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα και με αφορμή την αναβάθμιση από τον οίκο Moody’s.

Προ εβδομάδων  Alpha Bank άντλησε το ποσό των 400 εκατ. ευρώ, μέσω της έκδοσης ομολόγου senior preferred. Το ομόλογο υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας έχει διάρκεια 3 έτη με δυνατότητα ανάκλησης στη διετία με κουπόνι 7% και απόδοση 7,25%. H έκδοση καλύφθηκε κατά 55% από θεσμικούς επενδυτές, 20% από το wealth management, 13% από υπερεθνικούς οργανισμούς και 12% από διαχειριστές κεφαλαίων.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα