Τράπεζες

Εθνική: Παίρνει €158 εκατ. για το 51% του κλάδου POS


Σημαντική υπεραξία και ανάλογο κέρδος εξασφαλίζει η Εθνική Τράπεζα με την απόσχιση του κλάδου αποδοχής πράξεων πληρωμής (POS) και την εισφορά του σε νέα θυγατρική, της οποίας εν συνεχεία θα πουλήσει το 51% στην αμερικανική EVO Payments..

Η KPMG που διενήργησε την αποτίμηση του αποσχιζόμενου κλάδου προσδιόρισε την τρέχουσα αγοραία αξία του σε  307,7 εκατ. ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά στοιχεία, το επιχειρησιακό σχέδιο της περιόδου 2022-26, όπως και σειρά άλλων στοιχείων και πληροφοριών.

Ο κλάδος POS θα εισφερθεί στη νέα εταιρεία NBG Pay, 100% θυγατρική της Εθνικής. Ακολούθως η τράπεζα θα μεταβιβάσει το 51% στην EVO Payments έναντι τιμήματος 158 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ των τριών μερών (EVO Payments- NBG Pay- Εθνική) θα υπογραφεί μακροχρόνια αποκλειστική συμφωνία διανομής, βάσει της οποίας η τράπεζα θα προσφέρει στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις τις λύσεις αποδοχής καρτών που θα παρέχει η NBG Pay, βασισμένες στα εξειδικευμένα συστήματα και προηγμένα προϊόντα της EVO.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής, ο κλάδος POS εξυπηρετεί περίπου 165.000 εμπόρους, διαχειρίζεται περίπου 239.000 POS και απασχολεί 23 υπαλλήλους.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα