Τράπεζες

Εθνική: Κλείνει η τιτλοποίηση Frontier - Σημαντικά οφέλη - Τι θα γίνει με το προσωπικό


Σημαντική βελτίωση των κεφαλαιακών δεικτών της Εθνικής Τράπεζας θα επιφέρει η τιτλοποίηση Frontier, που ολοκληρώνεται σήμερα με την υπογραφή συμφωνίας για τη μεταβίβαση του 95% των ομολογιών ενδιάμεσης και χαμηλής διαβάθμισης στην κοινοπραξία Bain-Fortress-doValue.

Η κοινοπραξία θα καταβάλει τίμημα 122 εκατ. ευρώ γι αυτές τις ομολογίες. Στα οφέλη της Εθνικής θα προστεθούν επίσης περίπου 48 εκατ. ευρώ από αντιστροφή προβλέψεων, ενώ πρόσθετο όφελος 40 εκατ. θα προκύψει από την  αύξηση της αξίας των senior notes που θα διακρατήσει η τράπεζα. Υπολογίζεται ότι η τιτλοποίηση  θα βελτιώσει τον βασικό κεφαλαιακό δείκτη της τράπεζας κατά 150 μονάδες βάσης,

Θετική θα είναι η επίπτωση και στις λειτουργικές δαπάνες της τράπεζας, καθώς η τιτλοποίηση θα συνδυαστεί με μείωση-αποχώρηση προσωπικού:

  • Η κοινοπραξία Bain-Fortress- doValue έχει δεσμευτεί να απορροφήσει 130 άτομα από τη Διεύθυνση Διαχείρισης μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων της Εθνικής.
  • Αν δεν υπάρξουν εργαζόμενοι που θα θελήσουν να μετακινηθούν, η κοινοπραξία θα καλύψει το αναλογούν κόστος αποζημίωσης σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου αυτού του προσωπικού.
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα