Αγορές

Εθνική και Μυτιληναίος στον MSCI Standard - Τοποθετήσεις στις μετοχές από funds


Σημαντικές εισροές κεφαλαίων στο ελληνικό χρηματιστήριο εκτιμάται ότι θα προκαλέσει η ένταξη των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και του Ομίλου Μυτιληναίου στον δείκτη MSCI Greece Standard, που ανακοινώθηκε αργά χθες το βράδυ, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις αναλυτών και τις προσδοκίες της αγοράς.

Η Société Générale εκτιμά ότι στη μετοχή της Εθνικής θα τοποθετηθούν περίπου 103 εκατ. δολάρια από χαρτοφυλάκια παθητικής διαχείρισης, ενώ οι εισροές στον Μυτιληναίο θα είναι  92 εκατ. δολάρια.

Πριν ανακοινώσει τις αλλαγές στον δείκτη MSCI Greece Standard, η Morgan Stanley εκτιμούσε ότι στην Εθνική θα τοποθετηθούν 148 εκατ. δολάρια.

Η προσθήκη δύο μετοχών στον δείκτη τηςMorgan Stanley χωρίς να αφαιρεθεί καμία, επιφέρει σημαντική αύξηση της στάθμισης της Ελλάδας στον δείκτη MSCI Αναδυόμενων Αγορών και ανάλογες εισροές στην ελληνική αγορά.

Ο δείκτης MSCI Greece Standard Index περιλαμβάνει τώρα εξι μετοχές: Eurobank, Alpha Bank, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Jumbo. Σ' αυτές προσττίθενται η Εθνική και ο Μυτιληναίος.

Οι αλλαγές των δεικτών της MSCI τίθενται σε ισχύ από την 1η Ιουνίου

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα