Τράπεζες

Εθελουσία Πειραιώς: Πολύ μικρή η συμμετοχή 


Η αίσθηση που υπήρχε εξ αρχής ότι τα οικονομικά κίνητρα του προγράμματος εθελουσίας εξόδου εργαζομένων της τράπεζας Πειραιώς κρίνονται ανεπαρκή από την συντριπτική πλειονότητα των υπαλλήλων, φαίνεται πως επιβεβαιώθηκε με την τυπική λήξη του την περασμένη Παρασκευή 16/8.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους που έχουν εικόνα της κατάστασης, η συμμετοχή στο πρόγραμμα υπολογίζεται σε μερικές δεκάδες εργαζομένων (ενδεχομένως να μην ξεπερνά τους 100). Πολύ μικρή ασφαλώς, για μιά τράπεζα των 12.000 υπαλλήλων, η οποία είναι δεσμευμένη στον στόχο μείωσης του προσωπικού, τουλάχιστον κατά 1.500 άτομα μέχρι τέλους 2020.

Από εδώ και πέρα το συγκεκριμένο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης θα παραμείνει ανοιχτό για το επόμενο διάστημα, ενώ υπάρχει έντονη φημολογία για νέα εθελουσία με δελεαστικότερους όρους από τον ερχόμενο Οκτώβριο. 

Σημειώνεται, ότι την περίοδο αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση του προσωπικού της διεύθυνσης διαχείρισης απαιτήσεων δανείων (RBU) με την διοίκηση της Πειραιώς, για τη μεταφορά του στη νέα εταιρεία με τη σουηδική Intrum. Ωστόσο και εδώ η συμμετοχή των εργαζόμενων είναι περιορισμένη - όπως έχει γράψει το «Σin»- υποχρεώνοντας τη διοίκηση να ρίξει στο τραπέζι μεγαλύτερη προσφορά οικονομικών κινήτρων, για τους εργαζόμενους που θα αποφασίσουν να μετακινηθούν.  

Υπενθυμίζεται, ότι το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου εργαζομένων της τράπεζας Πειραιώς, που έληξε τυπικά την περασμένη Παρασκευή, προέβλεπε καταβολή εφάπαξ ποσού, ίσου με αριθμό μικτών μισθών, καθοριζόμενου από το εύρος χρόνου υπηρεσίας και τη μονάδα απασχόλησης, ως εξής: 

για  έτη υπηρεσίας 3-9, προσφέρονταν 12 -15 μισθοί (ανάλογα με τη μονάδα)
για έτη 10-15, μισθοί 18-22
για έτη 16-20, μισθοί 24-29
για έτη 21+, μισθοί 30-36 

ΚΥΡ

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες ΠΕΙΡ