Τράπεζες

ΕΤΕ: Συμφωνία με Dromeus για εμπορικά ακίνητα 400 εκατ. και συνεργασία στο Asset Management


Στην υπογραφή προκαταρκτικής συμφωνίας με τη Dromeus για τη σύναψη μακροχρόνιας στρατηγικής συνεργασίας στον τομέα των Εμπορικών Ακινήτων (Commercial Real Estate - CRE) προχώρησε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ενημερώνοντας σχετικά το επενδυτικό κοινό.

Όσον αφορά τους βασικούς άξονες της συμφωνίας:

  • Στρατηγική συνεργασία: Η Dromeus αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών επενδυτικών συμβουλών (investment advisory) καθώς και τη διαχείριση ακινήτων (asset management) για λογαριασμό της τράπεζας.

  • Εξαγορά χαρτοφυλακίου: Η συναλλαγή περιλαμβάνει την απόκτηση χαρτοφυλακίου εμπορικών ακινήτων, με το συνολικό τίμημα να ανέρχεται στα 0,4 δισ. ευρώ.

  • Κεφαλαιακή επίπτωση: Η επίπτωση της συμφωνίας στον Δείκτη Κεφαλαίων Κοινών Μετοχών της Κατηγορίας 1 (CET1) της ΕΤΕ εκτιμάται ως ιδιαίτερα περιορισμένη, διαμορφούμενη σε λιγότερο από 0,1% (με ημερομηνία αναφοράς 30.06.2026).

Η ολοκλήρωση του deal τελεί υπό τις συνήθεις προϋποθέσεις, όπως η διενέργεια του ελέγχου δέουσας επιμέλειας (due diligence), η υπογραφή των οριστικών συμβατικών κειμένων και η λήψη των απαραίτητων κανονιστικών και ρυθμιστικών εγκρίσεων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα