Τράπεζες

Επιστρέφουν 97 από την Intrum στην Πειραιώς!


Παρά τη Δαμόκλειο σπάθη των απολύσεων, 97 τραπεζοϋπάλληλοι, που εργάζονται με σύμβαση δανεισμού στη νέα εταιρία με την Intrum (AFS) δήλωσαν την πρόθεσή τους να επιστρέψουν στην τράπεζα Πειραιώς!

Οι 250 συνολικά εργαζόμενοι στο πρώην RBU, που εργάζονται ως δανειζόμενοι (συμβάσεις τρίμηνης, εξάμηνης και εννιάμηνης διάρκειας) είχαν περιθώριο μέχρι τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου να δηλώσουν την οριστική απόφασή τους είτε να συνεχίσουν στην Intrum ως μόνιμο προσωπικό, είτε να επιστρέψουν στην Πειραιώς.Σύμφωνα με πληροφορίες οι 97 από τους 250 δήλωσαν ότι επιθυμούν να γυρίσουν στην τράπεζα. Ο αριθμός είναι πέραν του αναμενομένου λόγω των 24 απολύσεων που έχουν προηγηθεί.

Συνεπώς η Πειραιώς  έχει πλέον  να διαχειριστεί εκτός από τις 24 απολύσεις, που έχουν προκαλέσει τη σύγκρουση με την ΟΤΟΕ, την απορρόφηση 121 του πρώην RBU οι οποίοι βρίσκονται στο ψυγείο, καθώς και των 97 προς επιστροφή.

peiraios

Σήμερα (17/12) το πρωί οι απολυμένοι, μαζί με εκπροσώπους σωματείων και της ΟΤΟΕ, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία (φωτο) μπροστά από τα γραφεία της τράπεζας Πειραιώς στη οδό Αμερικής.

Υπενθυμίζεται ότι για αύριο (19/12) η ΟΤΟΕ έχει προκηρύξει νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία στην τράπεζα Πειραιώς. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί  πανελλαδική στάση εργασίας στον κλάδο,  από τις 12:00 μέχρι τις 15:15.

Επίσης, θα γίνει συγκέντρωση των απεργών από το πρωϊ στο κτήριο της διοίκησης στην οδό Αμερικής και το μεσημέρι (13:30) μπροστά από το Υπουργείο Εργασίας, όπου θα πραγματοποιηθεί η 3η τριμερής συνάντηση με τους εκπροσώπους της τράπεζας.

ΚΥΡ

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες ΠΕΙΡ