Χρηστικά

Επιστολές-απειλές της ΑΑΔΕ για ένταξη στις 120 δόσεις


Η Εφορία προσκαλεί, προειδοποιεί και απειλεί τους οφειλέτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους, αλλιώς ξεκινούν κατασχέσεις

Με προσωπικά «ραβασάκια» η ΑΑΔE ενημερώνει και ταυτόχρονα προειδοποιεί και απειλεί τα εκατομμύρια των οφειλετών του δημοσίου να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Καθώς ο ρυθμός της ένταξης των οφειλετών στη ρύθμιση κινείται εκτός στόχων, καθώς οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τις 120 δόσεις και οι μεγαλοοφειλέτες αρνούνται να ενταχθούν, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα το εγχείρημα της ρύθμισης των χρεών, η Εφορία προσκαλεί, προειδοποιεί και απειλεί.

Με ηλεκτρονικά μηνύματα που καταφθάνουν στους λογαριασμούς των φορολογουμένων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2018, τους ενημερώνει κατά αρχήν, ότι από έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι χρωστάνε στο δημόσιο.

Κατόπιν τους ενημερώνει ότι υπάρχει η ρύθμιση των 120 δόσεων στην οποία μπορούν να ενταχθούν και να ρυθμίσουν τα χρέη τους, με ευνοϊκούς όρους, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Εφόσον δεν το πράξουν και δεν ρυθμίσουν το χρέος τους, τότε η φορολογική διοίκηση θα λάβει αναγκαστικά μέτρα εναντίον τους όπως, κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών ή και ακινήτων.

Στην ίδια επιστολή τους ενημερώνει για τη διαδικασία ένταξης στη ρύθμισης και της πληρωμής των δόσεων.
Η επιστολή αναδεικνύει το άγχος της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Οικονομικών για την επιτυχία των 120 δόσεων, καθώς τα μηνύματα που έχει έως τώρα είναι αποθαρρυντικά. Τα χρέη που έχουν ρυθμιστεί ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ, αλλά είναι σταγόνα στον ωκεανό των 104 δισ. ευρώ, που είναι το συνολικό χρέος προς το δημόσιο.

Η επιστολή της ΑΑΔΕ προς οφειλέτες

Το πλήρες κείμενο των επιστολών της ΑΑΔΕ προς τους οφειλέτες είναι το ακόλουθο:

Θέμα: "Ειδοποίηση για τη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων"

Αγαπητέ/ή κύριε/α

Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν ληξιπρόθεσμες οφειλές σας.

Οι οφειλές αυτές μπορούν να ρυθμιστούν με τους ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους και προϋποθέσεις, που προβλέπονται στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων.
Παρακαλούμε για την άμεση εξόφληση ή ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σας, καθώς είναι δυνατή η λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, ήδη από την ημερομηνία, που αυτές κατέστησαν ληξιπρόθεσμες.
Για την ενημέρωσή σας για τα στοιχεία των οφειλών σας, τη Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικό Κέντρο όπου αυτές είναι βεβαιωμένες, καθώς και για την πληρωμή των οφειλών σας απευθείας στην Α.Α.Δ.Ε. με τη χρήση καρτών πληρωμών ή την εκτύπωση της ταυτότητας οφειλής για την πληρωμή τους στους φορείς είσπραξης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στο myTAXISnet "Προσωποποιημένη Πληροφόρηση" και στη συνέχεια "Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης" από την αρχική ιστοσελίδα www.aade.gr ή να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση πατώντας εδώ .
Επιπλέον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή "Αίτηση ρύθμισης οφειλών" στο myTAXISnet για την υποβολή αίτησης υπαγωγής σε ρύθμιση πατώντας εδώ .

Εφόσον έχετε ανταπαίτηση κατά του Δημοσίου, θα πρέπει να προσκομίσετε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικό Κέντρο όλα τα σχετικά έγγραφα το συντομότερο δυνατό.

Σε περίπτωση που έχετε ήδη τακτοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο (εξόφληση, ρύθμιση ή αναστολή) τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας, παρακαλούμε να αγνοήσετε την παρούσα ειδοποίηση.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την αρμόδια Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικό Κέντρο.

Προσοχή! Η εκπρόθεσμη καταβολή οφειλών συνεπάγεται την επιβάρυνσή τους με τόκους / προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα