Πολιτική

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει αύριο ο Κυρ. Μητσοτάκης


Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί αύριο ο πρωθυπουργός της Ελλάδας,Κυριάκος Μητσοτάκης, την πρώτη μετά την επανεκλογή του στην πρωθυπουργία της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα έχει την ευκαιρία να έχει μια εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό για μια σειρά θεμάτων, όπως οι εξελίξεις στο Κυπριακό, τα ευρωτουρκικά, οι διμερείς σχέσεις, οι περιφερειακές εξελίξεις και το Μεταναστευτικό.

Σχετική ανακοίνωση της Κυπριακής Προεδρίας αναφέρει ότι αμέσως μετά την άφιξη του στην Κύπρο αύριο το πρωί, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου θα καταθέσει στεφάνι και θα υπογράψει το βιβλίο επισκεπτών. Στη συνέχεια θα μεταβεί στα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου, επίσης θα καταθέσει στεφάνι και θα υπογράψει το βιβλίο επισκεπτών.

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τύχει επίσημης υποδοχής και θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και στη συνέχεια ο Πρόεδρος και ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Αργότερα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα μεταβεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο, προτού αναχωρήσει για την Αθήνα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις