Χρηστικά

Επίδομα 800 ευρώ στους εργαζόμενους - καταβάλλεται στις αρχές Απριλίου


Επίδομα ύψους 800 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο που απασχολείται σε επιχείρηση η οποία ανέστειλε τη λειτουργία της λόγω κορονοϊού με κρατική απόφαση, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως διευκρίνισε στη συνέχεια ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, το ποσό αυτό αφορά την περίοδο 15 Μαρτίου έως 30 Απριλίου, δηλαδή ενάμιση μήνα. 

Το μέτρο αφορά περίπου 500.000 εργαζόμενους και το επίδομα θα καταβληθεί στις αρχές Απριλίου. Ταυτόχρονα για τους ίδιους εργαζόμενους αναστέλλονται για τέσσερις μήνες οι πληρωμές φόρων.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξη Τύπου όλοι οι εργαζόμενοι για τους οποίους αναστέλλεται προσωρινά η σύμβαση εργασίας τους λόγω αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης με κρατική εντολή, θα λάβουν αποζημίωση στις αρχές Απριλίου από τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 800 ευρώ. Το μέτρο αυτό αφορά περίπου 500.000 εργαζόμενους με κόστος περίπου, στα 400 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα.

Εξάλλου, συνέχισε, το κράτος καλύπτει πλήρως τα ασφαλιστικά δικαιώματα, συνταξιοδοτικά και υγείας των εργαζομένων και τις ασφαλιστικές εισφορές τους με βάση το σύνολο του ονομαστικού τους μισθού. Το δημοσιονομικό κόστος Μαρτίου και Απριλίου για τους περίπου 500.000 εργαζόμενους ανέρχεται περίπου στα 450 εκατ. ευρώ. Παράλληλα για αυτούς τους εργαζόμενους αναστέλλεται η πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων Μαρτίου για 4 μήνες, σημείωσε κλείνοντας τη σχετική ανακοίνωση ο υπουργός.

 

Διαβάστε επίσης