Αγορές

Επέστρεψε στις 900 μονάδες το ΧΑ - Θετικό κλίμα στις αγορές


Σε τροχιά ανάκαμψης κινείται το χρηματιστήριο και ο ΓΔ επανήλθε σήμερα στη "διακεκαυμένη ζώνη" των 900 μονάδων, αναθερμαίνοντας τις προσδοκίες για έναν νέο γύρο ανάκαμψης, με πρώτο στόχο τις 925 μονάδες. Θετικό κλίμα  και στις διεθνείς αγορές, που αντιπαρέρχονται τις ανησυχίες για τις προοπτικές των ανεπτυγμένων οικονομιών, την πορεία των επιτοκίων και την επαπειλούμενη επιβολή lockdown στην Κίνα.

Στο επίκεντρο της προσοχής και σε ρόλο οδηγού της αγοράς οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου, που παραμένουν πρώτη επιλογή διεθνών επενδυτικών χαρτοφυλακίων. Ο κλαδικός τους δείκτης έκλεισε στο απόλυτο υψηλό ημέρας.

 Αναλυτές επισημαίνουν ότι μετά από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις ο ΓΔ βρίσκεται πάλι αντιμέτωπος με την αντίσταση στις 900-905 μονάδες, που αποδείχθηκε ισχυρό ανάχωμα στις προηγούμενες απόπειρες υπέρβασης της. Η συνέχεια θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από το κλίμα που θα διαμορφωθεί διεθνώς και από τις εισροές ξένου χρήματος, που θα αποτυπωθούν στην εξέλιξη του ημερήσιου τζίρου.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η Wall Street κινούνται σήμερα ανοδικά, οι τιμές/αποδόσεις των ομολόγων παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες, η τιμή του φυσικού αερίου ανέβηκε στα 119,75 ευρώ (+3,1%). Περίπου 0,45% κερδίζει ο DAX,  στο +1% ο FT-100, ενώ ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,85%.

Μετοχές και δείκτες

Στο ΧΑ η συναλλακτική κίνηση ήταν αυξημένη και ο ημερήσιος τζίρος ανήλθε σε 51,2 εκατ. ευρώ. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με εναλλαγές προσήμων και στη συνέχεια οι βασικοί δείκτες πήραν ανοδική κατεύθυνση.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε από -0,09% μέχρι +1,05% και έκλεισε με κέρδη 0,93% στις 900,07 μονάδες..

Ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης κέρδισε 0,84%, κλείνοντας στις 2.187,68 μονάδες. Στο +0,27% δείκτης των mid caps.

Ο τραπεζικός δείκτης πήγε από -0,32% μέχρι +1,51% και έκλεισε στο απόλυτο υψηλό ημέρας. %. Τη σκυτάλη πήρε σήμερα η Alpha, πραγματοποιώντας άλμα +5,3%. Ακολούθησαν Πειραιώς +2%, Attica Bank  +1,9%, Εθνική +1%. Αμετάβλητη η Τρ. Ελλάδος, στο κόκκινο μόνον η Eurobank (-1%)

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips της μεγάλης κεφαλαιοποίησης ΕλβάλΧαλκόρ +3,8%, Βιοχάλκο +3,3%, Σαράντης +2,7%, ΑΔΜΗΕ και Motor Oil +2,3%,  Lamda και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ +2%, ΤΕΝΕΡΓΑ +1,6%, ΕΥΔΑΠ +1,3%, Τιτάν +1,2%, Coca-Cola +1%. 

Μόνο τρεις μετοχές έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο: Jumbo -1,6%, ΔΕΗ -1%, Ελλάκτωρ -0,1%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα