Αγορές

Στις παρυφές των 900 μονάδων το ΧΑ με ώθηση από blue chips – Κέρδη στην Ευρώπη


Στις παρυφές των 900 μονάδων κινείται το Χρηματιστήριο, λαμβάνοντας ισχυρή ώθηση από τα blue chips που καταγράφουν κέρδη. Στις διεθνείς αγορές οι επενδυτές βρίσκονται και σήμερα σε αναζήτηση κατεύθυνσης, εν μέσω ανησυχιών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, την πορεία των επιτοκίων και την επαπειλούμενη επιβολή lockdown στην Κίνα, που είναι πιθανό να πλήξει την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Μετά τη χθεσινή «αναιμική» συνεδρίαση, η χρηματιστηριακή αγορά αντιδρά δυναμικά, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους και στις εταιρικές ανακοινώσεις που θα γίνουν εντός της ημέρας και αφορούν τις ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και Fourlis.
O Γενικός δείκτης κινείται στις 899,30 μονάδες και καταγράφει κέρδη 0,84%, ενώ ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 15,17 εκατ.ευρώ

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 0,71% και ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης κινείται ανοδικά κατά 0,58%. Κέρδη 0,58% καταγράφει ο τραπεζικός δείκτης, με την μετοχή της Αlpha Bank να ενισχύεται 2,31%, της Τράπεζας Πειραιώς 2,28% και της Εθνικής 0,96%. Εντυπωσιακή άνοδος 4,33% για τη μετοχή της Τράπεζας Αττικής. Αντιθέτως η μετοχή της Eurobank υποχωρεί κατά 1,06%.

Τα blue chips δίνουν τον τόνο και την ώθηση στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ από τις μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης η Epsilon Net, που εμφάνισε εξαιρετικά αποτελέσματα το εννεάμηνο, πραγματοποιεί ράλι 3,33%. Η μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα καταγράφει άνοδο 2,49%, της Τέρνα Ενεργειακής ενισχύεται 2,03%, της Βιοχάλκο 2,48%, του ΟΠΑΠ 0,69%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Coca Cola, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος, Jumbo, Quest, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Σαράντης και Motor Oil.

Θετικό πρόσημο στις ευρωαγορές

Στις ευρωαγορές επικρατούν θετικά πρόσημα, με τους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί για την πορεία των οικονομιών μετά τις κινήσεις της ΕΚΤ για την αύξηση των επιτοκίων.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,50%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE100 ανεβαίνει 0,90%. Στο Παρίσι ο CAC40 κινείται κατά 0,45%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, κέρδη 0,41% για το ΜΙΒ στο Μιλάνο και 1,35% για τον ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη στις 8.256 μονάδες.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα