Αγορές

Επενδυτές-κερδοσκόποι σημειώσατε "Χ" - Ισορροπεί το χρηματιστήριο στις 1.500 μονάδες


Με πυρετώδεις συναλλαγές και εντυπωσιακούς τζίρους συνεχίζεται η μάχη επενδυτών, κερδοσκόπων και βραχυχρόνιων παικτών  στο χρηματιστήριο, που προκαλεί μεταβλητότητα, διακυμάνσεις και εναλλαγές κατεύθυνσης. Το αποτέλεσμα είναι προς το παρόν ... "ισόπαλο", αν και οι θιασώτες της ανόδου επενδυτές φάνηκε να χάνουν σήμερα το "πάνω χέρι" στην αγορά.

Το οχυρό των 1.500 μονάδων που κατακτήθηκε πρόσκαιρα τις προηγούμενες μέρες, αποδεικνύεται ισχυρή αντίσταση για τον ΓΔ. Σε τροχιά αργής διολίσθησης κινήθηκαν σήμερα οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καταγράφοντας μικρές απώλειες.

Κινητικότητα στο τραπεζικό ταμπλό, όπου έχει πραγματοποιήθηκε το 50% του συνολικού τζίρου, πυ ανήλθε σε 165,7 εκατ. ευρώ (με μετακινήσεις πακέτων Εθνικής αξίας 44,2 εκατ. και Eurobank 10,4 εκατ. ευρώ)..

 Καταλύτης διαμόρφωσης κλίματος το συνεχιζόμενο μπαράζ θετικών εκθέσεων-αναλύσεων για τις προοπτικές της ελληνικής αγοράς και τα εταιρικά αποτελέσματα μεγάλων εισηγμένων εταιρειών.. Μετά τη ΔΕΗ, τη σκυτάλη πήρε σήμερα η Optima Bank, με αποτελέσματα τριμήνου που επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις για υψηλή κερδοφορία της τράπεζας.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η αγορά διατηρεί την ανοδική δυναμική της  και οι ενδοσυνεδριακές μικροδιορθώσεις δεν αλλάζουν την τάση. . Σημαντική παράμετρος μπορεί να αποδειχθεί στη συνέχεια το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

 Ρευστό σκηνικό στις διεθνείς αγορές, που εστιάζουν στο θέμα των επιτοκίων και στις γεωπολιτικές εξελίξεις με επίκεντρο τη Μέση Ανατολή.

Ενισχύθηκαν τα ομόλογα της Ευρωζώνης, κατά 3 μβ υποχωρούσαν νωρίτερα οι αποδόσεις των 10ετών. Στο 3,48% η απόδοση του ελληνικού..

 Μετοχές και δείκτες

 Στο ΧΑ επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την περαιτέρω πορεία της αγοράς, ενώ πολλοί αναλυτές επισημαίνουν ότι όσο καθυστερεί η διόρθωση, τόσο μεγαλύτερη θα είναι όταν έρθει. Η εισροή  ξένων  κεφαλαίων συνεχίζεται.

Ο Γενικός Δείκτης  τερμάτισε στις 1.496,35 μονάδες, με απώλειες 0,43%. Ενδοσυνεδριακά σημείωσε χαμηλό -0,66% (στις 1.492,8 μονάδες) έχοντας ξεκινήσει με +0,06%.από τις 1.503,68.

Ο. FTASE25  της μεγάλης κεφαλαιοποίησης  έχασε 0,43% κλείνοντας στις 3.642,28 μονάδες. Οριακή μεταβολή +0,04% σημείωσε ο δείκτης των mid caps.

 Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε υψηλό +0,19% και πήγε καθοδικά μέχρι -0,60%. Εκλεισε με απώλειες 0,24%. Ξεχώρισε η Optima με +2,5%, Alpha +1%, Τρ. Ελλάδος +0,7%. Στο κόκκινο Εθνική -0,8%, Eurobank -0,4%, Πειραιώς -0,2%. Αμετάβλητη η Attica Bank

Από τα 21 εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips μόνον 5 έκλεισαν με θετικό πρόσημο: Cenergy +3,3%, Βιοχάλκο +3%, Ελλάκτωρ +2,5%, Quest +0,5%

Τις μεγαλύτερες απώλειες υπέστησαν οι  Motor Oil -3,3%, Jumbo _1,5%, Autohellas -1,3%, ΟΠΑΠ -1,1%, ΔΕΗ και ΕλβάλΧαλκόρ -0,7%

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα