Αγορές

Φρενάρει στις 1.500 μονάδες το χρηματιστήριο


Το οχυρό των 1.500 μονάδων που κατακτήθηκε πρόσκαιρα τις προηγούμενες μέρες, αποδεικνύεται ισχυρή αντίσταση για τον ΓΔ. Σε τροχιά αργής διολίσθησης κινούνται σήμερα οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καταγράφοντας μικρές απώλειες.

Κινητικότητα στο τραπεζικό ταμπλό, όπου έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής το 70% του συνολικού τζίρου (με μετακινήσεις πακέτων Εθνικής αξίας 32 εκατ. ευρώ)..

 Καταλύτης διαμόρφωσης κλίματος το συνεχιζόμενο μπαράζ θετικών εκθέσεων-αναλύσεων για τις προοπτικές της ελληνικής αγοράς και τα εταιρικά αποτελέσματα μεγάλων εισηγμένων εταιρειών.. Μετά τη ΔΕΗ, τη σκυτάλη πήρε σήμερα η Optima Bank, με αποτελέσματα τριμήνου που επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις για υψηλή κερδοφορία της τράπεζας.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η αγορά διατηρεί την ανοδική δυναμική της  και οι ενδοσυνεδριακές μικροδιορθώσεις δεν αλλάζουν την τάση. . Σημαντική παράμετρος μπορεί να αποδειχθεί στη συνέχεια το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

 Ρευστό σκηνικό στις διεθνείς αγορές, που εστιάζουν στο θέμα των επιτοκίων και στις γεωπολιτικές εξελίξεις με επίκεντρο τη Μέση Ανατολή.

Ενισχύονται τα ομόλογα της Ευρωζώνης, κατά 3 μβ υποχωρούν οι αποδόσεις των 10ετών. Στο 3,48% η απόδοση του ελληνικού..

 Μετοχές και δείκτες

 Στο ΧΑ επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την περαιτέρω πορεία της αγοράς, ενώ πολλοί αναλυτές επισημαίνουν ότι όσο καθυστερεί η διόρθωση, τόσο μεγαλύτερη θα είναι όταν έρθει. Η εισροή  ξένω  κεφαλαίων συνεχίζεται, αλλά ο τζίρος είναι σήμερα μειωμένος (24 εκατ.ευρώ σε δύο ώρες). Μεγάλος όγκος συναλλαγών σε πακέτα, με συνολικό τζίρο 35,8 εκτ. ευρώ).

Ο Γενικός Δείκτης  κινείται αυτή την ώρα στα χαμηλά ημέρας, στις 1.495,2 μονάδες, με απώλειες 0,50%. έχοντας ξεκινήσει με +0,06%.από τις 1.503,68.

Ο. FTASE25  της μεγάλης κεφαλαιοποίησης χάνει περίπου 0,40% στις 3.643,8 μονάδες. Κατά 0,65% υποχωρεί ο δείκτης των mid caps.

 Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε υψηλό +0,19% και π΄γφε καθοδικά μέχρι -0,42%. Τώρα υποχωρεί οριακά (-0,12%). Optima +2,5%, Εθνική και Τρ. Ελλάδος +0,4%.  Υποχωρούν οι Alpha -0,7%, Eurobank -0,3%, Πειραιώς -0,2%. Αμετάβλητη η Attica Bank

Από τα 21 εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips μόνον 2 κινούνται με θετικό πρόσημο: ΟΤΕ και Ελλάκτωρ +0,2%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν Motor Oil -2,4%, Autohellas -1,3%, Βιοχάλκο, ΕλβάλΧαλκόρ και Quest -1%

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις