ΕΥΖην

Επαναλειτουργεί ο θερινός κινηματογράφος ΑΒ στα Πατήσια


Ριζικά ανακαινισμένος επαναλειτουργεί ο ιστορικός θερινός κινηματογράφος ΑΒ στα Πατήσια, που παρέμενε κλειστός επί τριάντα χρόνια.

Η γειτονιά των Πατησίων αποκτά ξανά ζωή, φως και πολιτισμό, με τη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου, ο οποίος είχε κλείσει το 1990, όταν πουλήθηκε το επιβλητικό διώροφο αρχοντικό στην οδό Θεοτοκοπούλου που τον φιλοξενούσε.

Το 2005 ο Δήμος Αθηναίων αγόρασε το σύνολο της ιδιοκτησίας, προκειμένου να διασώσει ένα στολίδι της αστικής ιστορίας της πόλης και να το επιστρέψει σήμερα στη γειτονιά και τους κατοίκους της.

Τώρα, ο θερινός κινηματογράφος μαζί με το γειτονικό πάρκο Κλωναρίδη - Φιξ που αναμορφώθηκε πλήρως, δημιουργούν στα Πατήσια δύο σημεία αναφοράς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Επίσης, όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου, «το εμβληματικό πάρκο ΦΙΞ που πρόσφατα μεταμορφώθηκε σ' ένα σύγχρονο αειφόρο αστικό πάρκο, με δομή και φύτευση βάσει των διεθνών τάσεων αρχιτεκτονικής τοπίου και περιβαλλοντικού σχεδιασμού, σηματοδοτεί την αναβάθμιση της γειτονιάς σε σημαντικό πνεύμονα πρασίνου, που δίνει πολύτιμες "ανάσες" δροσιάς στους ανθρώπους της πυκνοδομημένης περιοχής των Πατησίων».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις