Πολιτική

Έντονη κριτική ΠΑΣΟΚ στον Άδ. Γεωργιάδη για τα 43 δισ. ως μέτρα στήριξης για την πανδημία


«Μπροστά στα δύσκολα όμως κάποιοι έχουν συνηθίσει να πετούν την μπάλα στην εξέδρα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει όμως να στρεψοδικεί», αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ με την οποία επικρίνεται ο υπουργός Ανάπτυξης για τους ισχυρισμούς που εκφράζει σχετικά με τη διάθεση των 43 δισ. για τις συνέπειες της πανδημίας.

«Σύμφωνα με όλους τους έγκριτους οικονομολόγους και τις μελέτες έγκυρων οργανισμών, ένα μεγάλο μέρος από τα 43 δισ. ευρώ της δημοσιονομικής επέκτασης 2020-21 δεν πήγε σε αυτούς που τα είχαν περισσότερο ανάγκη και δεν έπεσε στην αγορά», υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει ότι «πολλά από τα χρήματα αυτά, που ανήκουν στον Έλληνα φορολογούμενο, δόθηκαν με χαλαρά κριτήρια χωρίς ελέγχους».

Προβάλλει ως επιχείρημα το γεγονός ότι «ενώ έχουν εκδοθεί κοινές υπουργικές αποφάσεις που ξεκαθαρίζουν το τοπίο για τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια και τους δικαιούχους για το «κούρεμα» των επιστρεπτέων, μέχρι σήμερα η ΑΑΔΕ, που είναι υπεύθυνη για τη διασταύρωση των στοιχείων, δεν έχει προχωρήσει στην υλοποίηση (έκδοση εκκαθαριστικών για κάθε δικαιούχο επιστρεπτέας) και στους ελέγχους για πιθανή καταστρατήγηση των κριτηρίων».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ «το ζήτημα λοιπόν στις δημοσιονομικές επιλογές είναι: πόσα, πως και σε ποιους αν θέλουμε να έχουμε στοχευμένες πολιτικές και με διαφάνεια».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΠΑΣΟΚ