Επιχειρήσεις

Η Attica Finance στηρίζει ΜμΕ τροφίμων-ποτών


Να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων - ποτών αποφάσισαν η Attica Finance και ο ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ. Η εταιρεία και ο Σύνδεσμος ανακοίνωσαν την ίδρυση κοινής εταιρείας, με την επωνυμία «EXTRADE GREEK FOOD MENTORS Α.Ε.», με σκοπό την επιχειρηματική ανασυγκρότηση, αναβάθμιση και ανάπτυξη ελληνικών μικρομεσαίων παραγωγικών επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων και των ποτών, οι οποίες έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό.

Στόχος είναι η στήριξη των επιχειρήσεων προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του διεθνούς περιβάλλοντος ανταγωνισμού και να επιτύχουν την αύξηση της παραγωγής ανταγωνιστικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας.

Στους σκοπούς της περιλαμβάνεται ακόμα η δημιουργία συνεργατικών σχηματισμών μεταξύ των επιχειρήσεων και η επίτευξη οικονομιών κλίμακας (κοινές προμήθειες, logistics, αποθήκες, προβολή, προώθηση με κοινές δράσεις εντός και εκτός Ελλάδος, διοργάνωση διεθνών φόρουμ, συμμετοχή σε προγράμματα που συνάγουν με την επαγγελματική εμπειρία των μερών κ.ά.), η διευκόλυνση της πρόσβασης σε πόρους (αγορές κεφαλαίων, οργανισμούς εναλλακτικής χρηματοδότησης, ανάπτυξη και μεταφορά γνώσης, εξειδικευμένο προσωπικό) και η άμεση και έγκαιρη πληροφόρηση για τις εξελίξεις στην οικεία αγορά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα θα προωθείται η πρόσβαση των επιχειρήσεων στην τεχνολογική καινοτομία του τομέα των τροφίμων μέσω της επίτευξης συνεργασιών με πανεπιστήμια, τεχνολογικά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας.

Η συμφωνία αυτή δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ουσιαστική και οργανωμένη στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας και αναμένεται να συμβάλει στην οικονομική ανάκαμψη, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην προστασία και προβολή της ελληνικής κουζίνας και των προϊόντων της, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

O Σύνδεσμος Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων και Ποτών Εξωτερικού (Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε.) δραστηριοποιείται μέσω των εμπορικών δικτύων που διαθέτει στην Ευρώπη και διεθνώς στην προώθηση, την ανάδειξη και τη στήριξη της Ελληνικής διατροφής υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας.

Η Attica Finance αποτελεί joint venture της Attica Bank ΑΤΤ -1,32% και της Δυναμικής Χρηματιστηριακής με εξειδίκευση στην ίδρυση επενδυτικών κεφαλαίων και την εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Διαβάστε επίσης