AUTOin

Ενοικίαση αυτοκινήτου: Τα μυστικά που οι εταιρείες δε θέλουν να ξέρετε


Εάν σχεδιάζετε να κάνετε ένα ταξίδι, είναι πιθανό να επιλέξετε ενοικίαση αυτοκινήτου για τη μετακίνησή σας. Ειδικά αν μιλάμε για την περίοδο του καλοκαιριού, αυτό μεταφράζεται σε πολύωρη αναμονή σε ουρές, αμάξι που είναι λίγο πιο πάνω από τον προϋπολογισμό σας και μερικές ακόμη συνθήκες, που κάνουν την ενοικίαση δυσάρεστη. Όχι όμως για όλους. Οι γνώστες του κλάδου ξέρουν.

Γνωρίζουν, ότι αν θέλουν το αυτοκίνητο της προτίμησής τους πρέπει από νωρίς να κάνουν κράτηση. Έτσι και δε θα περιμένουν στην ουρά και το πολυπόθητο economy class αμάξι θα πετύχουν. Κάτι ακόμη που ξέρουν και τους γλιτώνει από παραπάνω έξοδα, είναι να μην προπληρώνουν τα καύσιμα διαδικτυακά. Αυτό ισχύει για δύο λόγους:

  1. Η εταιρεία ενοικίασης μπορεί να έχει προμηθευτεί από πιο ακριβό πρατήριο καύσιμα
  2. Συνήθως οι εταιρείες πέρα από το καθαυτό κόστος των καυσίμων χρεώνουν ένα καπέλο, γιατί βρήκατε με γεμάτο ντεπόζιτο το αμάξι. 

Κι αν ενθουσιαστήκατε με αυτές τις πρώτες συμβουλές, σχετικά με το πως να γλιτώσετε χρήματα, δείτε και τα παρακάτω.

1.  Προγράμματα επιβράβευσης πιστών πελατών. Μήπως να το ξανασκεφτείτε;

Ξέρουμε τι σκέφτεστε. Τις αεροπορικές, που μόνο αν ταξιδεύετε πολύ με μια εταιρεία, αποκομίζετε κάποια έκπτωση. Στην ενοικίαση αυτοκινήτου δεν ισχύει. Συνήθως η εγγραφή είναι δωρεάν, δε χρειάζεται να δώσετε πιστωτική για επιβεβαίωση και κερδίζετε αμέσως μόλις νοικιάσετε.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα των προγραμμάτων αυτών στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων:

Όλοι γνωρίζουμε τη σχέση του Έλληνα με τις ουρές. Κάκιστη. Με αυτά τα προγράμματα επιβράβευσης πιστών πελατών στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων το όνειρο κάθε Έλληνα γίνεται πραγματικότητα. Δηλαδή προσπερνάτε τους άλλους, άσχετα με το πόσοι περιμένουν πιο πριν ή το πόσο τακτικά νοικιάζεται αμάξι. Αυτό σας γλιτώνει πολύτιμο χρόνο στη διαδικασία του ταξιδιού. 

Δεν είναι υπερβολή να πούμε, ότι στο πλαίσιο της βελτιστοποιημένης εμπειρίας των πελατών, οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτου στοχεύουν στη γρήγορη εξυπηρέτησή τους. Εξού και το προνόμιο του skip την ουρά. Στο σημείο αυτό να μην παραλείψουμε κάτι ακόμη. Οι πιστοί πελάτες δικαιούνται δωρεάν αναβαθμίσεις, αλλά και νεότερα και καλύτερα οχήματα.

2.  Κάντε κράτηση για ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα όσο το δυνατό νωρίτερα... κι ελέγχετε τακτικά για προσφορές!

Αν έχετε από νωρίς προσχεδιάσει ένα ταξίδι, είναι συνετό να κάνετε την κράτηση όσο το δυνατό νωρίτερα. Στη συνέχεια μπείτε στην ιστοσελίδα της επιλεγμένης σας εταιρείας ενοικιάσεων και ελέγχετε τακτικά τις τιμές, αλλά και προσφορές. Ούτως ή άλλως δε χρειάζεται να προπληρώσετε μια κράτηση, ενώ συνήθως δεν υπάρχει και ρήτρα ακύρωσης. Αυτό σας δίνει έναν ακόμη άσσο. Αν η εταιρεία αποφασίσει να ρίξει τις τιμές λόγω ζήτησης, ακυρώνετε την πρώτη κράτηση και κάνετε μία εκ νέου στη χαμηλότερη τιμή.

Κάθε εταιρεία είναι ενήμερη, βάσει των στατιστικών κρατήσεων για τις συχνότερες περιόδους κρατήσεων. Με βάση αυτές διαμορφώνει τις τιμές των διαθέσιμων οχημάτων στους καταλόγους της. Σε περιόδους διακοπών οι κρατήσεις γίνονται νωρίτερα. Έτσι κάντε κι εσείς μήνες πιο πριν κράτηση για ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα, αν βρείτε μια καλή προσφορά. Στη συνέχεια, ελέγχετε κατά διαστήματα πώς διαμορφώνονται οι τιμές και αλλάξτε την κράτηση, αν βρείτε καλύτερη. Σημαντική προϋπόθεση: Ακυρώστε την κράτηση διαδικτυακά και κλείστε εξαρχής το ίδιο αμάξι, με βάση την αρχική προσφορά.

3.  Δε θα γλιτώσετε χρήματα κάνοντας κράτηση απευθείας από τη σελίδα της εταιρείας

Αν δε σας ενδιαφέρει να κλείσετε με μια συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά απλώς κυνηγάτε το καλύτερο deal, μπορείτε να κλείσετε από αλλού. Οι πλατφόρμες σύγκρισης τιμών ενοικίασης αυτοκινήτου είναι μια καλή λύση. Βέβαια πρέπει πάντα να κάνετε τη σύγκριση. 

Μερικές φορές και η πλατφόρμα και η ιστοσελίδα έχουν την ίδια τιμή. Πάντως δεν έχουν μεγάλη διαφορά. Άλλωστε και οι πλατφόρμες σύγκρισης τιμών, αντλούν τις πληροφορίες τους από τις ιστοσελίδες ενοικίασης αυτοκινήτων.

4.  Κάντε κράτηση με τιμές... manager!

Όχι, ότι είναι και Νόμος, αλλά όταν οι εταιρείες θέλουν να φανούν στον δρόμο ορισμένα «ιδιαίτερα» αμάξια της, ξέρετε τα ακριβά, ρίχνουν τις τιμές. Αυτές οι τιμές θα είναι διαθέσιμες μόνο στην ιστοσελίδα, οπότε αξίζει να μπαίνετε και να τις ελέγχετε τακτικά. Μπορεί να πετύχετε κάποιο πολυτελές όχημα ή εκείνο το σπορ αμάξι των ονείρων σας, που πάντα θέλατε να οδηγήσετε!

5.  Ενοικίαση αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη: Καλύτερες τιμές για μακράς διάρκειας ενοικίαση

Για ενοικίαση αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη που θα διαρκέσει πάνω από μια βδομάδα, βρείτε τον χρόνο να καλέσετε την εταιρεία. Πολλές εταιρείες προσφέρουν ειδικές συμφωνίες, όπως mini leasing προγράμματα ή ειδικές προσφορές για εβδομαδιαία ή μηνιαία ενοικίαση. Οι τιμές αυτές μάλιστα είναι χαμηλότερες από αυτές, που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα. Επίσης μπορεί να γλιτώσετε και χρεώσεις, όπως αυτές όταν παραλαμβάνετε το αμάξι σε ένα σημείο και το αφήνετε αλλού.

Επομένως η ενοικίαση αυτοκινήτου για τους γνώστες είναι παιχνιδάκι. Ο λόγος; Γιατί ψάχνουν και παραμένουν ενήμεροι. Όσο ψάχνετε, τόσο καλύτερα deals θα κλείσετε.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις