Επιχειρήσεις

Ενισχύεται με κεφάλαια και ακίνητα η Ρasal Development


Αυξήσεις κεφαλαίου με μετρητά και εισφορές σε είδος, είσοδο νέων μετόχων και νέες επενδύσεις με έμφαση τα logistics και τα κτίρια "κοινωνικού ενδιαφέροντος" περιλαμβάνει ο σχεδιασμός για την περαιτέρω ανάπτυξη και την ανάδειξη της Ρasal Development σε μία από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες ακίνητης περιουσίας.

Ο Ελληνοσουηδός επιχειρηματίας Ηλίας Γεωργιάδης που απέκτησε πρόσφατα τον μετοχικό έλεγχο της Pasal επιδιώκει τώρα να την ενισχύσει με νέα κεφάλαια διευρύνοντας τη μετοχική της βάση και παράλληλα να προσθέσει στο χαρτοφυλάκιο της  ακίνητα υψηλής απόδοσης.

Η εισηγμένη εταιρεία θα πραγματοποιήσει ΑΜΚ με εισφορά περιουσιακών στοιχείων και μία δεύτερη αύξηση με καταβολή μετρητών. Ο κ. Γεωργιάδης θα εισφέρει στην Pasal τη δική του εταιρεία JPA. που ειδικεύεται στην ανέγερση και διαχείριση σχολικών κτιρίων.  Δεύτερος μεγαλομέτοχος θα καταστεί ο επιχειρηματίας Ηλίας Τσίκλος μέσω της εταιρείας "ΝΟΕ Μεταλλικές Κατασκευές", η οποία θα εισφέρει  στην ΑΜΚ ακίνητα αξίας 20 εκατ. ευρώ.

 Ετσι οι δύο μεγαλομέτοχοι θα κατέχουν συνολικά 94,5% της Pasal (Γεωργιάδης 75%, Τσίκλος 19,5%) και η διασπορά της μετοχής θα περιορισθεί σε 5,5%.

Τα εισφερόμενα περιουσιακά στοιχεία για την ΑΜΚ είναι μισθωμένα με απόδοση 8,2% και θα προσθέσουν 1,7 εκατ. ευρώ στα ετήσια καθαρά έσοδα της εταιρείας.

Υπολογίζεται ότι στο κλείσιμο της τρέχουσας χρήσης η Ρasal Development θα διαθέτει ακίνητα αξίας 110-120 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα