Επιχειρήσεις

Εξυγιαίνεται η Pasal με κούρεμα δανείων 60%


Με «κούρεμα» της τάξεως του 60% η εισηγμένη εταιρεία Pasal Development τακτοποιεί δανειακές υποχρεώσεις της τάξεως των 63 εκατ. ευρώ και μπαίνει σε τροχιά εξυγίανσης.

Παράλληλα προχωρεί σε αξιοποίηση του εμπορικού της κέντρου Athens Heart στον Ταύρο, σε συνεργασία με την αμερικανική Hines και τον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας.

Η συμφωνία με τους πιστωτές για εξυγίανση της εταιρείας με κούρεμα υποχρεώσεων και αναδιάρθρωση δανείων εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών και θα υλοποιηθεί άμεσα.

Το σχέδιο προβλέπει ότι έναντι υποχρεώσεων 46,3 εκατ. ευρώ προς την Alpha, θα καταβληθούν 23,2 εκατ. ευρώ, που θα προέλθουν από πώληση ακινήτων. Το υπόλοιπο ποσό θα διαγραφεί.

Οφειλές 14 εκατ. ευρώ προς τη Eurobank θα τακτοποιηθούν με καταβολή 1,35 εκατ. ευρώ από την πώληση ακινήτου της θυγατρικής εταιρείας ARVEN στη Χαλκίδα και διαγραφή του υπολοίπου.

Οι απαιτήσεις της Εθνικής ύψους 778 χιλιάδων ευρώ  και μέρος εκείνων της Εθνικής Leasing θα καλυφθούν με την πώληση 2 οικοπέδων έναντι 960 χιλ. ευρώ.
Στην Εθνική Leasing θα επιστραφεί και το ακίνητο στο Μοσχάτο για το οποίο υπάρχει σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθωσης.

Η προσπάθεια οικονομικής αναστήλωσης της εταιρείας θα συνδυασθεί με  την αξιοποίηση του εμπορικού κέντρου Athens Heart στον Ταύρο, όπου θα δημιουργηθούν εκπτωτικό κέντρο 22.000 τμ, κινηματογραφικές αίθουσες και συγκρότημα χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας.

Το εμπορικό κέντρο θα μεταβιβασθεί στην Hines. Η αμερικανική εταιρεία θα επενδύσει πάνω από 12 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του και θα αναλάβει επιπλέον την αποπληρωμή ομολογιακού δανείου που είχε λάβει ο όμιλος Pasal από την Εθνική για να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης