ΕΥΖην

Ένα δισ. δολάρια σε χρόνο ρεκόρ για το "Avatar: Ο Δρόμος του Νερού"


Μία ακόμη πρωτιά για την ταινία "Avatar: Ο Δρόμος του Νερού" του Τζέιμς Κάμερον. Ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως στη μεγάλη οθόνη. Είναι η μόνη ταινία που ξεπέρασε το πολυπόθητο ορόσημο του box office σε μόλις 14 ημέρες προβολής σύμφωνα με το Variety.

Συνολικά, μόνο δύο ταινίες που κυκλοφόρησαν το 2022 κατάφεραν να ξεπεράσουν αυτό το όριο και είναι το "Top Gun: Maverick", που χρειάστηκε 31 ημέρες και το "Jurassic World Dominion", που χρειάστηκε περισσότερους από τέσσερις μήνες.

Η πολυαναμενόμενη συνέχεια του Τζέιμς Κάμερον ξεκίνησε στα μέσα Δεκεμβρίου με 134 εκατ. δολάρια στη Βόρεια Αμερική και 435 εκατ. δολάρια παγκοσμίως. Με προϋπολογισμό 350 εκατ. δολάρια πρέπει να αποφέρει σύμφωνα με τον σκηνοθέτη περίπου $2 δισ. με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα φτάσει μέχρι $1,5 δισ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το "The Way of Water" εξαρτώνται πολλά, λόγω του ότι είναι η πρώτη από τις τρεις προγραμματισμένες συνέχειες της υπερπαραγωγής του 2009, που ήταν η πιο κερδοφόρα ταινία όλων των εποχών με 2,97 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. 

Οι υπόλοιπες τρεις θα κυκλοφορήσουν το 2024, 2026 και το 2028, αντίστοιχα.

Ο σκηνοθέτης ωστόσο, έχει αφήσει να εννοηθεί σε συνέντευξή του στο "Empire" ότι μπορεί να μη σκηνοθετήσει τις δύο τελευταίες ταινίες.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα