Κοινωνική Ευθύνη

«Ελληνική Ανατροφή», το νέο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της Elbisco


Νέο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) με τίτλο «Ελληνική Ανατροφή» υλοποιεί η Elbisco, με σκοπό την ανάδειξη και καλλιέργεια του σεβασμού στον άνθρωπο, καθώς και στην τροφή.

Το πρόγραμμα ΕΚΕ της Elbisco εναρμονίζεται απόλυτα με το νέο, εξωστρεφές όραμα που καθοδηγεί την εταιρεία στη νέα εποχή της, σύμφωνα με το οποίο οραματίζεται «να εμπνεύσει την Ελλάδα, πετυχαίνοντας στην παγκόσμια αγορά, με οδηγό τις ελληνικές οικουμενικές αξίες, Ήθος, Μέτρο, Παιδεία».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Elbisco, Νικόλαος Βουδούρης δήλωσε σχετικά: «Η Elbisco έχει στόχο την υγιή ανάπτυξη με πυξίδα την εξωστρέφεια και την καινοτομία. Ωστόσο, οι ρίζες και η καρδιά της παραμένουν βαθιά ελληνικές. Η έμπνευση για ό,τι κάνουμε εξακολουθεί να είναι η παράδοση και οι αξίες του ελληνικού πολιτισμού. Αυτό το μήνυμα περνά ξεκάθαρα και μέσα από το νέο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που εστιάζει στην καλλιέργεια του σεβασμού, έννοιας που για εμάς είναι άρρηκτα συνυφασμένη με τη διατροφική παράδοση των Ελλήνων, αλλά και την ευρύτερη πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας».

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελληνική Ανατροφή» θα υλοποιηθούν στοχευμένες δράσεις. Το πρόγραμμα στηρίζεται στους ακόλουθους τρεις βασικούς άξονες δράσης:

  • «Γύρω από το τραπέζι: Γνωρίζουμε τα μυστικά και την αξία της τροφής!»: Συνεργασία με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για τον σχεδιασμό και υλοποίηση εκπαιδευτικού βιωματικού προγράμματος για παιδιά, με στόχο την καλλιέργεια του σεβασμού στην τροφή και κατ' επέκταση στον άνθρωπο. Η δράση σχεδιάστηκε από το Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και απευθύνεται σε μαθητές της Α' έως και Δ' τάξης του δημοτικού. Φιλοδοξεί να καλύψει σειρά εκπαιδευτικών στόχων, που περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- την κατανόηση ότι η πηγή και οι πρώτες ύλες τής τροφής βρίσκονται στη φύση, τη σύγκριση διαφόρων διατροφικών πρακτικών, την αξιολόγηση του οφέλους της μεσογειακής διατροφής, όπως και την ευαισθητοποίηση ως προς τη σπατάλη τροφής που πραγματοποιείται στις μέρες μας, παραθέτοντας θετικά παραδείγματα ολοκληρωμένης διαχείρισης από την ελληνική παράδοση.
  • Μακροπρόθεσμη στήριξη του ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», με έμφαση στην ενίσχυση των προγραμμάτων εκπαίδευσης και ενισχυτικής διδασκαλίας του οργανισμού, σε όλες τις σχολικές βαθμίδες. Συγκεκριμένα, η Elbisco θα είναι ο βασικός αρωγός δράσεων, όπως προγράμματα ειδικής αγωγής σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, υποτροφίες σε μαθήματα Αγγλικών, υποστήριξη και προετοιμασία μαθητών σε πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς και προμήθειες τεχνολογικού εξοπλισμού. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η Elbisco επενδύει στην εκπαίδευση των παιδιών που φιλοξενεί η Κιβωτός, προκειμένου να μεγαλώσουν με τα σωστά εφόδια, αλλά και με την αίσθηση του σεβασμού, τόσο στον εαυτό τους όσο και στους γύρω τους.
  • Διατήρηση και ενίσχυση δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, τόσο στο πλαίσιο υφιστάμενων, σταθερών συνεργασιών με τοπικούς φορείς στο Πικέρμι και στη Χαλκίδα, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της Elbisco, όσο και με adhoc πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με αξιόπιστους φορείς, για την αντιμετώπιση ανθρωπιστικών ή άλλων κρίσεων.
Διαβάστε επίσης