Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ: Στήριξη του σχεδίου Καλλιτσάντση προτείνει η Glass Lewis


Σύσταση προς τους μετόχους να υπερψηφίσουν τo σχέδιο της πλευράς Καλλιτσάντση, για αλλαγή σελίδας στην Ελλάκτωρ, προτείνει μέσω ειδικής έκθεσης η Glass Lewis.

Συγκεκριμένα, η Glass Lewis προχώρησε στην έκδοση ειδικής έκθεσης προς όλους τους πελάτες της λίγο πριν την Γενική Συνέλευση της επόμενης Τετάρτης 25 Ιουλίου, όπου προτείνει να υπερψηφιστούν οι προτάσεις για καθαίρεση της σημερινής διοίκησης και εκλογή νέας διοικητικής ομάδας.

Αυτή είναι η δεύτερη θετική σύσταση που εκδίδει η GlassLewis, καθώς η εταιρεία επανεξέτασε τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, σε συνέχεια της συγκεκριμενοποίησης των προτάσεων του Μπόμπολα για την αντικατάσταση στο Δ.Σ. των Αναστάσιου και Δημήτρη Καλλιτσάντση από τους Κώστα Ανδρεόπουλο και Λάμπρο Παπακωνσταντίνου, διατηρώντας τη θετική σύστασή της για τις προτάσεις της πλευράς Καλλιτσάντση και καλώντας τους πελάτες της να καταψηφίσουν τις προτάσεις της πλευράς Μπόμπολα.

Μάλιστα στην έκθεσή της η Glass Lewis σημειώνει πως στις 21 Ιουνίου πραγματοποίησε δύο διαφορετικές τηλεδιασκέψεις τόσο με τους εκπροσώπους της πρωτοβουλίας CHANGE4ELLAKTOR (εννοεί την πλευρά Καλλιτσάντση) όσο και με τους εκπροσώπους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ (εννοεί την πλευρά Μπόμπολα), προκειμένου αμφότεροι να εκθέσουν τα επιχειρήματά τους για τις προτάσεις τους σχετικά με την αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου.

Επιπλέον, η GlassLewis στη σύστασή της έχει λάβει υπόψη και τις παραιτήσεις των τριών μελών του Δ.Σ. της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στις 9 Ιουλίου (Μαρία Μπόμπολα, Δ. Χατζηγρηγοριάδης, Γ.Τζιβέλης), αλλά και την αντικατάστασή τους στις 13 Ιουλίου από τους κ.κ. Χρήστο Γκλαβάνη και Μάρκ Ραχωβίδη καθώς και από την κυρία Παναγιώτα Ιπλιξιάν, και παρόλα αυτά εμμένει στην άποψή τους ότι το παρών Δ.Σ. πρέπει να καθαιρεθεί από τη Γενική Συνέλευση.

Η έκθεση της GlassLewis μάλιστα εκφράζει αμφιβολίες για το βαθμό της δέσμευσης της πλευράς Μπόμπολα στις μεταρρυθμίσεις, αντιμετωπίζοντας τις περισσότερο ως μία υπό πίεση αντίδραση, παρά μία πραγματική πρωτοβουλία.
 

Διαβάστε επίσης