Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ: Οι εφοπλιστές παίρνουν όλο το ποσοστό των Αφων Καλλιτσάντση


Στους εφοπλιστές Καϋμενάκη-Μπάκο θα περιέλθει τελικά ολόκληρο το πακέτο μετοχών της εταιρείας Ελλάκτωρ (περίπου 23%) που κατέχουν οι αδελφοί Καλλιτσάντση. Οι όροι της συμφωνίας για τη μεταβίβαση του 18,33% τροποποιούνται, προκειμένου να μεταβιβασθεί το σύνολο των μετοχών που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο  της εταιρείας Pemanoaro (χόλντινγκ της οικογένειας Καλλιτσάντση).

Ετσι οι νέοι μεγαλομέτοχοι θα κατέχουν πάνω από 29% στην επικείμενη Γενική Συνέλευση, όπου θα βρεθούν αντιμέτωποι με το ολλανδικό γκρουπ Reggeborgh στη μάχη για τον έλεγχο του μεγάλου κατασκευαστικού και ενεργειακού ομίλου.

Από την εταιρεία Ελλάκτωρ έγινε γνωστό ότι  τελικά  δεν πραγματοποιήθηκε χθες η προαναγγελθείσα μεταβίβαση του 18,33%. Οι εφοπλιστές  Γ. Καϋμενάκης και Δημ. Μπάκος μένουν επί το παρόντος με το 5% που έχει εξαγοράσει η κοινή τους εταιρεία Invesco Finance και με ό,τι επιπλέον έχουν συγκεντρώσει τις τελευταίες εβδομάδες μέσω χρηματιστηρίου.

Η Ελλάκτωρ ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε, η συμφωνία για το 18,33% "βρίσκεται σε διαδικασία τροποποίησής της, προκειμένου να μεταβιβαστεί το σύνολο των μετοχών Ελλάκτωρ που κατέχει η Pemanoaro Ltd.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης