Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ: Διαπραγματεύσεις για πώληση της Ακτωρ σε Wade Adams -Κούτρα


Αλλαγή στρατηγικής στον όμιλο «Ελλάκτωρ», που ελέγχεται από το ολλανδικό γκρουπ Reggeborgh (45,2%) και την Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη (30%): Πουλάει τον κατασκευαστικό της βραχίονα και θα επικεντρωυεί στα έργα ΣΔΙΤ, στις παραχωρήσεις και στον ενεργειακό τομέα. 

Με ανακοίνωση της η «Ελλάκτωρ» επιβεβαίωσε και επίσημα ότι ξεκίνησε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την κυπριακή Wade Adams και την Adamas Group του Δημ. Κούτρα, για την πώληση της θυγατρικής της «Ακτωρ», που είναι ο κατασκευαστικός βραχίονας του ομίλου της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις αφορούν την πώληση του συνόλου των μετοχών της Ακτωρ (100%). Η συμφωνία που βρίσκεται "στα σκαριά" περιλαμβάνει όρο ότι υπό την νέα ιδιοκτησία η "Ακτωρ" θα είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης της Ελλάκτωρ στα κατασκευαστικά έργα και στις παραχωρήσεις.

Από πηγές του κλάδου αναφέρεται ότι το επιχειρηματικό σχήμα  Wade Adams-Adamas Group-Ακτωρ θα διεκδικήσει τη διαχείριση-εκμετάλλευση της Αττικής Οδού σε συνεργασία με την "Αβαξ" και τη γαλλική Ardian

Για την κυπριακή Wade Adams  που εμφνίστηκε ξαφνικά στο προσκήνιο, αναφέρεται ότι είναι ισχυρός κατασκευαστικός όμιλος με δραστηριότητα κυρίως στη Μέση Ανατολή και ετήσιο τζίρο 500 εκατ. ευρώ. Εδώ και χρόνια αναζητούσε "οχημα" για να εισέλθει στην ελληνική αγορά. Είχε μάλιστα κάνει κρούση στην παλαιά διοίκηση της Intrakat, ζητώντας να αγοράσει τον ενεργειακό της τομέα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα