Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ: Δεν πωλείται ο κλάδος Παραχωρήσεων - Εμφαση στην ανάπτυξη του


Διαψεύδει κατηγορηματικά ο όμιλος Ελλάκτωρ τα δημοσιεύματα που τον φέρουν να διαπραγματεύεται την πώληση της θυγατρικής εταιρείας "Ακτωρ Παραχωρήσεις", που ελέγχει μετοχικά την "Αττική Οδό" και έχει επίσης μεγάλες συμμετοχές στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, σε εταιρείες διαχείρισης-εκμετάλλευσης αυτοκινιτοδρόμων, στη Μαρίνα Αλίμου κλπ.

Τα δημοσιεύματα αυτά ήρθαν σε συνέχεια των -επιβεβαιωμένων πλέον - πληροφοριών ότι συζητείται η πώληση της εταιρείας "Ακτωρ", που αποτελεί τον κατασκευαστικό βραχίονα του ομίλου.

Η διατήρηση και η διεύρυνση του χαρτοφυλακίου παραχωρήσεων (μεγάλα έργα ΣΔΙΤ) αποτελεί στρατηγική επιλογή των μεγαλομετόχων του ομίλου (Reggeborgh και Motor Oil), που σχεδιάζουν να αλλάξουν σταδιακά τη φυσιογνωμία του ομίλου, εστιάζοντας στις παραχωρήσεις, στην αξιοποίηση ακινήτων, στο real estate και στην ενέργεια.

Σε ανακοίνωση της η Ελλάκτωρ αναφέρει ότι

  • τα πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν σε δήθεν επαφές της Eταιρείας με αντικείμενο την πώληση της θυγατρικής της εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. είναι αναληθή και ανυπόστατα. Διαψεύδει ρητά και κατηγορηματικά οποιαδήποτε φήμη περί συζητήσεων για την πώληση του κλάδου των παραχωρήσεων.
  •  παραμένει προσηλωμένη στην  υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος σύμφωνα με την επιχειρησιακή της στρατηγική, συμπεριλαμβανομένων των έργων παραχώρησης και ΣΔΙΤ, που αποτελούν πλέον προτεραιότητα.

Επισημαίνεται ότι η "Ακτωρ Παραχωρήσεις" έχει πλειοψηφική συμμετοχή στους αυτοκινητοδρόμους Αττική Οδός (65,8%) και Μορέας (71,7%), ενώ διατηρεί επίσης συμμετοχές 17-23% στους αυτοκινητοδρόμους Ολυμπία Οδός και Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, καθώς και στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

Πέραν των αυτοκινητοδρόμων, η εταιρεία συμμετέχει σε παραχωρήσεις χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων δυναμικότητας 5.639 θέσεων.

Επιπλέον, έχει υπογράψει Σύμβαση Παραχώρησης 40 ετών για τη διαχείριση- εκμετάλλευση της Μαρίνας Αλίμου, που είναι η μεγαλύτερη στα Βαλκάνια.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα