Υγεία

Ελλάδα-κορονοϊός: 7 νέοι θάνατοι, συνολικά 49, 102 νέα κρούσματα, τα 20 σε κρουαζιερόπλοιο


Επτά νέους θανάτους από τον κορονοϊό ανακοίνωσε σήμερα (31/3) ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα να ανεβαίνει στους 49.

Επίσης, ο Σ.Τσιόδρας ανακοίνωσε 82 νέα κρούσματα κορονοϊού και άλλα 20 σε κρουαζιερόπλοιο, με τα οποία συνολικά τα κρούσματα στην χώρα μας ανέρχονται σε 1.314.

Από τους νοσούντες 85 είναι διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας, με μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη.17 από αυτούς είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες ενώ το 57% από τους διασωληνομένους έχει υποκείμενο νόσημα.

«Οι θάνατοι αυξάνονται, ευτυχώς όχι όπως στο εξωτερικό, αλλά αυτό δείχνει την επιθετική μορφή της νόσου» σχολίασε ο κ. Τσιόδρας.

Κάνοντας λόγο για τη μεταδοτικότητα του ιού, είπε ότι φαίνεται πως σε κάθε συμπτωματικό αντιστοιχεί κι ένας ασυμπτωματικός φορέας του ιού που μπορεί να μεταδώσει τη νόσο χωρίς να το γνωρίζει. «10-50% των μεταδόσεων εκτιμούμε ότι οφείλονται σε ασυμπτωματικούς ασθενείς».

Αναφερόμενος δε στην περίπτωση μιας αλλοδαπής γυναίκας, η οποία γέννησε σε δημόσιο νοσοκομείο και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ήταν θετική στον ιό σημείωσε ότι «ο ΕΟΔΥ ιχνηλατεί όλες τις επαφές του κρούσματος και φιλικό πρόσωπο της γυναίκας με το οποίο συγκατοικούσε δεν είναι φορέας του ιού».

 

Διαβάστε επίσης