Υγεία

Ελλάδα-κορονοϊός: 23ος νεκρός-αξιωματικός του στρατού


Από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων προέρχεται το 23ο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ανθυπασπιστή 46 ετών, ο οποίος υπηρετούσε στο 4ο Σώμα Στρατού. Την περασμένη Παρασκευή διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Είναι ο δεύτερος νεκρός με καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες έγινε γνωστός ο θάνατος και ενός ηλικιωμένου άνδρα από τον Εχίνο.

Από χθες στις 6 το απόγευμα μέχρι και την 7η Απριλίου κηρύχθηκε σε έκτακτη κατάσταση η περιοχή της κοινότητας Εχίνου της δημοτικής ενότητας Μύκης στην Ξάνθη και επιβλήθηκε προσωρινός περιορισμός κατοίκων χωρίς καμία δυνατότητα κατ' εξαίρεσης μετακίνησης. Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και όπως είπε η έκτακτη κατάσταση θα ισχύσει για δύο εβδομάδες, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παρατασή της.

Ο ίδιος εξήγησε ότι στην ευρύτερη περιοχή της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό 9 άτομα τις τελευταίες έξι ημέρες. «Τρέχοντας τα σχετικά μοντέλα και αλγόριθμους ρυθμού εξάπλωσης της νόσου προέκυψε σαφέστατη ένδειξη υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.